logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 20:00, στην έδρα της ‘Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δημοσίων Σχολείων του Δημου Διονύσου στο 2ο Δημοτικό Αγίου Στεφάνου, επιδιώξαμε και είχαμε τη χαρά και την τιμή να πραγματοποιηθει επίσημη συνάντηση με μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας να υπάρξει μια πιο στενή και ουσιώδης επαφή με τις συλλογικότητες του δήμου, έτσι ώστε να διαπιστωθούν και να αναδειχθούν με σαφήνεια τα προβλήματα και οι αγωνίες της Ένωσης Γονέων της περιοχής μας.

Υπήρξε γόνιμος διάλογος, που μόνο θετικά μπορεί να συμβάλει στο άμεσο μέλλον.

Συζητήθηκαν θέματα που η Ένωση έχει θίξει στις διοικήσεις και παραμένουν άλυτα.

Υπήρξαν προτάσεις προς την επίλυσή τους, που συνιστούν ριζικές τομές και αλλαγή διοικητικής κουλτούρας, έτσι ώστε τα σχολεία του δήμου μας να λειτουργούν σε ένα υγιές και αρμονικό πλαίσιο που διέπεται από τις αρχές της διαφάνειας, της συνεργασίας και της πνευματικής καλλιέργειας.

Διαπιστώσαμε την αγωνία των γονέων και παράλληλα φροντίσαμε να γνωστοποιήσουμε τις θεσεις μας προς την ίδια θετική και εποικοδομητική κατεύθυνση. Ενδεικτικά μερικά θέματα που συζητήθηκαν και αναλύθηκαν είναι :

· Η επάρκεια κτηριακών δομών, η ασφάλεια και οι σχετικές πιστοποιήσεις αυτών

· Η λειτουργία και η δομή των σχολικών επιτροπών

· Ο τρόπος άσκησης διοίκησης των Σχολικών Επιτροπών και οι διώξεις που έχουν υποστεί γονείς και εκπαιδευτικοί μέσα στα πλαίσια εθελοντικής συμμετοχής σε αυτές.

· Η αναγκαιότητα λειτουργίας χώρων μαθητικής δημιουργίας και κέντρου πρόληψης εξαρτήσεων

· Η λειτουργία τμημάτων ένταξης (ενισχυτική διδασκαλία μαθητών με γνωματευμένα μαθησιακά προβλήματα) και το μεγάλο θέμα της υποχρηματοδότησης αυτών των δομών.

Δεσμευόμαστε οτι ο συνδυασμός μας «Η Πόλη μας Το Σπίτι μας» δεν θα προτείνει μονομερώς λύσεις εντυπωσιασμού στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολικό σύστημα του δήμου μας αναφορικά με τις υποδομές και την αυτοοργάνωσή του.

Δεσμευόμαστε οτι θα λάβουμε υπόψη τις ανησυχίες, τις θέσεις και τις προτάσεις των γονέων, και θα διαμορφώσουμε τις προτάσεις μας σε ένα πλαίσιο συνεργασίας μαζί τους.