logo


Το ‘πε και το ‘κανε. Την αποχώρησή του από την παράταξη της πλειοψηφίας, καθώς και την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, υπέβαλε και επισήμως πριν από λίγη ώρα ο Μ. Κόκκαλης, δίνοντας πρόωρο τέλος σε μια ακόμη θητεία ανιδιοτελούς και συνεχούς προσφοράς και αγάπης για την πόλη του.

Είναι γνωστό πως στη διάρκεια αυτής της θητείας ο κ. Κόκκαλης δεν δίστασε να καταλογίσει ευθύνες και λάθη στην παράταξη των «Ανοιχτών Οριζόντων» με την οποία εξελέγη, επισημαίνοντας αστοχίες και επιδιώκοντας λύσεις στα προβλήματα της Ροδόπολης, πλην όμως χωρίς ανταπόκριση. Πριν από λίγες ημέρες, με παρέμβασή του άσκησε κριτική στο μοντέλο διοίκησης της Δημοτικής Αρχής, χαρακτηρίζοντάς το αποτυχημένο, ενώ τάχθηκε για μια ακόμη φορά σθεναρά υπέρ της αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων στα Τοπικά Συμβούλια, όπως αυτή παρουσιάζεται στις προτάσεις της παράταξης «Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο».

Η παρέμβασή του αυτή θεωρήθηκε περίπου casus belli από τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες», που σε ανακοίνωσή τους κατηγόρησαν τον τέως- πλέον- Πρόεδρο για καιροσκοπισμό και σιωπηρή αποδοχή, έμμισθη μάλιστα, και για τέσσερα χρόνια, του μοντέλου που σήμερα καταδικάζει. Η ανακοίνωση αυτή έγινε δεκτή με πληθώρα αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια που ο κ. Κόκκαλης είναι γνωστό πως είχε εξαρχής αρνηθεί να κάνει χρήση των όποιων προνομίων απέρρεαν από το αξίωμά του. Μετά και από τα παραπάνω, η σημερινή ανεξαρτητοποίησή του, την οποία απευθύνει προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, το Δήμαρχο και τους τοπικούς συμβούλους της Ροδόπολης, ήταν για τον απερχόμενο Πρόεδρο μονόδρομος: