logo


Σε στενή σχέση με Συλλόγους και Σωματεία της περιοχής, όπως οι Ναυτοπρόσκοποι, το ΟΙΟΝ, ο ΑΟ Άνοιξης κ.ά.,  βρίσκονται πολλοί από τους υποψήφιους, που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο των Ανοιχτών Οριζόντων, όπως φαίνεται από την ομάδα των νέων ονομάτων, που έδωσε σταδιακά στη δημοσιότητα το προηγούμενο διάστημα η παράταξη της νυν Δημοτικής Αρχής «Ανοιχτοί Ορίζοντες»:

Φίλιος Αλέξανδρος Λυσιώτης

Ο Φίλιος – Αλέξανδρος Λυσιώτης μεγάλωσε στο Διόνυσο, όπου διαμένει απο το 1988. Πήγε σχολείο στο Τοσίτσειο στη Δροσιά, απ΄όπου και αποφοίτησε με αριστείο προόδου.

Το 2001 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή. Αφού ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, μετοίκησε το 2008 στο Βερολίνο. Ειδικεύτηκε ως Πλαστικός Χειρουργός στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Lübeck Γερμανίας, σε ένα από τα παγκοσμίως μεγαλύτερα κέντρα τραύματος, με εξειδικευμένη μονάδα εντατικής θεραπείας εγκαυμάτων καθώς και ειδικό κέντρο αισθητικής και επανορθωτικής χειρουργικής. Το 2016 επέστρεψε στην Ελλάδα και έκτοτε εργάζεται ως Πλαστικός Χειρουργός στο ΚΑΤ, εφαρμόζοντας σύγχρονα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Από το 1994 είναι μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, υπηρετώντας το σε ποικίλες θέσεις. Το 2016 ανέλαβε την Αρχηγεία των Ναυτοπροσκόπων Διονύσου, συμβάλλοντας στην ανάπτυξή τους και καθιέρωσή τους στην τοπική κοινωνία.

Είναι εκπαιδευμένος στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και ομάδων. Είναι επίσης εκπαιδευμένος Ιατρός – διασώστης με ειδίκευση στη διαχείριση κρίσεων από τη Γερμανική Πυροσβεστική. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και δασοπυρόσβεσης.

Είναι γεμάτος ενέργεια και θετική διάθεση και είναι πάντα έτοιμος να εργαστεί και να προσφέρει στους συνανθρώπους του.

Γεώργιος Παθιακάκης

Ο Γεώργιος Παθιακάκης γεννήθηκε το 1975 και είναι μόνιμος κάτοικος Διονύσου από το 2006. Είναι έγγαμος με τρία παιδιά: τον 20χρονο Ιωάννη Χρυσοβαλάντη φοιτητή σχολής υπολογιστών στην Πάτρα, τη 18χρονη Χριστίνα – Αναστασία φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ Αθηνών και τη 10χρονη Αγγελική.

Έχει αποφοιτήσει από Σχολή Βοηθών Φυσικοθεραπείας και εργάστηκε στις αθλητικές ομάδες ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΕ Απόλλων, ΠΑΕ Θρασύβουλος και ΠΑΕ Αχαρναϊκός.

Είναι ιδιοκτήτης της Ακαδημίας ποδοσφαίρου και του αθλητικού κέντρου «Γιάννης Παθιακάκης». Είναι συνιδιοκτήτης στην επιχείρηση «Word of sports» με αντικείμενο την εκπροσώπηση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών καθώς και στην ιστοσελίδα bigbreak.gr για τον ερασιτέχνη αθλητήΕίναι επίσης Γενικός Γραμματέας του αθλητικού σωματείου του δήμου Διονύσου «Γιάννης Παθιακάκης».

Ανδρέας Παπαστεφανίδης

Ο Ανδρέας Παπαστεφανίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Στέφανο. Τελείωσε το Λύκειο στην Ερυθραία, ακολούθησε σπουδές στο Marketing και εξειδικεύτηκε στις τεχνικές πωλήσεων και εμπορικής στρατηγικής.

Μετά την ολοκλήρωση της θητείας του, 26 μήνες στο πολεμικό ναυτικό όπου εκπαιδεύτηκε ως δύτης στην μονάδα υποβρυχίων καταστροφών, εργάσθηκε σε πολυεθνικές εταιρείες για περίπου 12 χρόνια. Στη συνέχεια, δημιούργησε τη δική του εταιρεία στον τομέα του βιβλίου, των εκδόσων και της εμπορίας ειδών χαρτικών. Τα τελευταία 10 χρόνια εγκαταστάθηκε στην Αυστρία, αναπτύσσοντας επιχειρηματική δραστηριότητα.

Πρόσφατα επέστρεψε στην Ελλάδα και αποφάσισε να διαμείνει στο πατρικό του σπίτι που βρίσκεται στο δήμο Διονύσου.

Κατερίνα Μαϊχόσογλου

H Κατερίνα Μαϊχόσογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Στέφανο. Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην περιοχή επί σειρά ετών, διατηρώντας Δικηγορικό Γραφείο στην Άνοιξη.

Είναι παντρεμένη με τον μηχανικό Βασίλη Ψυχογυιό με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Τη Χριστίνα, φοιτήτρια Πολιτικό Μηχανικό και τον Δημήτρη, μαθητή του Λυκείου Αγ.Στεφάνου.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του πρώτου Δημοτικού Αγίου Στεφάνου για 6 έτη  με ιδιαίτερα αξιόλογο έργο ενώ διετέλεσε και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, του Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου.

Από το Μαϊο του 2012,  εκλέγεται στη θέση του Προέδρου του Αθλητικού Σωματείου «ΤΟ ΟΙΟΝ» Αγ. Στεφάνου, έχοντας συμβάλλει καταλυτικά στην ανάπτυξη του Σωματείου, τόσο στο τμήμα Στίβου, όσο και στο τμήμα Μπάσκετ.

Ως ενεργός πολίτης, συμμετέχει σε δράσεις εθελοντισμού και πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής πάντοτε με συναινετικό πνεύμα. Στόχος της  είναι η επίτευξη συνεργασίας  και συλλογικότητας στο πλαίσιο των δομών διοίκησης του Δήμου, αλλά κυρίως η ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου της αυτοδιοίκησης και η αλληλεγγύη  προς τον συνδημότη. Η αγάπη της για την περιοχή και η εντιμότητά της, αποτελούν βασικούς οδηγούς στην ενασχόλησή της με τα κοινά που επί χρόνια υπηρετεί με επιτυχία.

Όμηρος Πανταζίδης

Ο Όμηρος Πανταζίδης μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη τους χειμώνες και στο Μπογιάτι τα καλοκαίρια, όπου είχε το σπίτι του ο παππούς του και τη συνέχεια οι γονείς του.

Μένει μόνιμα στον Άγιο Στέφανο από το 2000. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παδιά. Πήγε σχολείο στη Ν. Σμύρνη, στη Λεόντειο και τη Λ.Α.Ν.Σ. και αποφοίτησε από το Deree College με διπλό πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και το Marketing. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του  παράλληλα με τη στρατιωτική του θητεία στην Ελληνική Αεροπορία.

Διετέλεσε στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα, από το 1985 έως το 2010, ξεκινώντας από τις πωλήσεις και φτάνοντας σε θέσεις Εμπορικού και Γενικού Διευθυντή, με δραστηριότητα εντός και εκτός Ελλάδος, σε  καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Από το 2010 ασχολείται με την παραγωγή οπτικού περιεχομένου και τη διαδικτυακή επικοινωνία, συνεργαζόμενος με την εταιρεία IMAGEPRO,  στην Άνοιξη Αττικής.

Το ενδιαφέρον του για τα κοινά, τον οδήγησε στην απόφαση να θέσει υποψηφιότητα, με στόχο τη συμμετοχή του στη  βελτιστοποίηση της καθημερινότητας  και της εικόνας του δήμου μας.

Ντίνος Σχηματαριώτης

Ο Κωσταντίνος (Ντίνος) Σχηματαριώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άνοιξη, με πατέρα από το Μπογιάτι και μητέρα από την Άνδρο (το γένος Ίσσαρη). Είναι παντρεμένος με την Δέσποινα Αναστασιάδου από τον Άγιο Στέφανο και έχουν δύο παιδιά, τον Μιλτιάδη και τον Έκτορα.

Είναι συνταξιούχος ηλεκτρολόγος – φωτιστής θεάτρου και έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική και την ξυλογλυπτική. Έχει λάβει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο πλαίσιο πάντα εκδηλώσεων των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

Με τα κοινά ασχολείται από πολύ παλιά. Διετέλεσε μέλος πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και, για πολλά χρόνια, αντιπρόεδρος σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Επίσης υπήρξε μέλος του Ν.Π. «ΕΣΤΙΑ» από το 2014 έως το 2017.

«Με στόχο τον πολιτισμό και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Διονύσου και τη δημιουργία λαογραφικού μουσείου, αποφάσισα να δεχτώ την τιμητική πρόσκληση του δημάρχου Διονύση Ζαμάνη να συμμετάσχω – συνεργαστώ με τον συνδυασμό του ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.»

Γεωργία Σπέντζου

H Γεωργία Σπεντζου έχει καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία και διαμένει μόνιμα στον Διόνυσο. Εχει δύο παιδιά και έναν εγγονό.

Σπούδασε στο τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης «Worcester Junior College». Eργάστηκε ως ιδιαιτέρα γραμματέας στο υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και στο γραφείο του προέδρου του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών. Επί 28 συναπτά έτη, εργάστηκε ως στέλεχος Δημοσίων Σχέσων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

«Η δύναμη ενός Δήμου είναι η δύναμη των ανθρώπων του. Σε μία εποχή που η συμμετοχή στα δημόσια πράγματα είναι κάτι περισσότερο από υποχρέωση, είναι καθήκον, ο Δήμος οφείλει να είναι κοντά σε όλους και περισσότερο κοντά σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Ως υποψήφια σύμβουλος, καλώ τους δημότες να προσπαθήσουμε για ένα Δήμο πιο σύγχρονο, πιο ασφαλή, πάντα έτοιμο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών.»

Ιωακείμ Δ. Αμπαρτζίδης

Ο Ιωακείμ Δ. Αμπαρτζίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άνοιξη. Εργάζεται ως επικεφαλής social media και ως Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης (ad hoc) σε πολιτικό κόμμα της Κύπρου από το 2016. Παράλληλα είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ, υπότροφος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους (ΜΑ) από το Παν/μιο Bilgi της Κωνσταντινούπολης στο τμήμα Διεθνών & Ελληνο-τουρκικών σχέσεων και το Παν/μιο Τel Aviv, Ισραήλ, στο τμήμα Ασφάλειας & Διπλωματίας. Και στις δύο περιπτώσεις σπούδασε με υποτροφία. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές στη σχολή Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, της Νομικής Αθηνών στην κατεύθυνση πολιτικής ανάλυσης.

Είναι τακτικός αρθρογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες σε Ελλάδα και Κύπρο, σε ζητήματα που άπτονται των ακαδημαϊκών του ενδιαφερόντων.

Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως Καταδρομέας Αλεξιπτωτιστής στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκινά από τα φοιτητικά χρόνια με ενεργή συμμετοχή σε φοιτητικές παρατάξεις και τοπικές οργανώσεις νεολαίας. Για πρώτη φορά, κατήλθε ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην Άνοιξη στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Διεκδίκησε τη θέση του «Συμπαραστάτη του Δημότη» στον Δήμο Διονύσου, το 2014, με την υποψηφιότητά του να συγκεντρώνει ψήφους αποδοχής από σχεδόν το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων, αρχή που εν τέλει δεν ενεργοποιήθηκε λόγω της εκλογικής ρήτρας για ενισχυμένη πλειοψηφία.

«Ο Δήμος μας έχει αρκετές προκλήσεις να αντιμετωπίσει. Είμαι βέβαιος ότι μπορώ να αντεπεξέλθω στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβω τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που μου αναλογούν για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον νυν Δήμαρχο Διονύσου για την τιμή που μου κάνει να αγκαλιάσει το όραμα μου και να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο «νίκης» με τους Ανοιχτούς Ορίζοντες στην Άνοιξη.»

Ευάγγελος Μπαλιούσης

Ο Ευάγγελος Μπαλιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άνοιξη όπου και διαμένει μόνιμα. Γόνος της γνωστής στην περιοχή οικογένειας Μπαλιούση, είναι  παντρεμένος με την δικηγόρο Κυρήνη Φωτοπούλου και έχουν ένα παιδί.

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας, συνιδιοκτήτης εταιρείας που εμπορεύεται ανταλλακτικά οργάνων μέτρησης (ταχογράφων).

Από νεαρή ηλικία τον κέρδισε ο αθλητισμός και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο. Υπήρξε αρχικά ποδοσφαιριστής και στη συνέχεια έγινε διοικητικό μέλος του Α.Ο. Άνοιξης, θέση την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει πραγματικά σημαντικά βήματα προόδου στις αθλητικές υποδομές του Δήμου μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα γι΄αυτό και αισθάνθηκα την ανάγκη να συμβάλλω και εγώ, με όποιον τρόπο μπορώ, προς αυτόν τον σκοπό. Θέτω υποψηφιότητα με την παράταξη ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι είναι η μοναδική αξιόπιστη πρόταση για να οικοδομήσουμε ένα σύγχρονο, φιλικό περιβάλλον για εμάς και τις οικογένειές μας.»

Λάζαρος Εμμανουήλ Αναστασιάδης

Ο Λάζαρος Εμμανουήλ Αναστασιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι μόνιμος κάτοικος Διονύσου. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Université de Grenoble  II, απ΄όπου πήρε και το μεταπτυχιακό του. Εργάστηκε για δύο χρόνια ως επιστημονικός ερευνητής στο Ιnstitut de Recherche et de Planification Economique.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, διετέλεσε στέλεχος στις βιομηχανίες «Α.Γ. Πετζετάκης» και «Ν. Κιολεϊδης» καθώς και στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.

Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Μαρία Στυλιανού

Η Μαρία Στυλιανού μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στην Άνοιξη ως χειρουργός οδοντίατρος. Ειδικεύεται στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων με υπολογιστικά καθοδηγούμενη χειρουργική και χειρουργικούς νάρθηκες ακριβείας.

Είναι διαζευγμένη, μητέρα της 9χρονης Μαρκέλλας – Δήμητρας,  μαθήτριας της Γ΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνοιξης.  Ασχολείται από ετών  με τα κοινά προσφέροντας εθελοντικά σε δράσεις που αφορούν στην προστασία της μονογονεϊκής οικογένειας, παρέχει οδοντιατρικές υπηρεσίες στα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» του πατέρα Αντώνιου, ενώ οι προσωπικές, δύσκολες, εμπειρίες της αποτέλεσαν την αφορμή για την συμμετοχή της και σε αντικαρκινικές οργανώσεις, όπως το «Άλμα Ζωής».

«Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω πολλά σε θέματα Παιδείας, Υγείας και Πολιτισμού. Μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας και στους κατοίκους του Διονύσου, σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες. Μπορούμε να εστιάσουμε στα καθημερινά μας προβλήματα αλλά και στον εξωραϊσμό του Δήμου ώστε να γίνει πόλος έλξης για τη νεολαία μας, για τους πολίτες, αλλά και για τους τουρίστες. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, με τη δική σας ΣΤΗΡΙΞΗ!»