logo


Ανταποκρινόμενη στην πρόταση για την κατάρτιση ενιαίων ψηφοδελτίων που κατέθεσε προ καιρού η παράταξη «ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο», η παράταξη «Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών» υπογραμμίζει πως, στο πλαίσιο της συναίνεσης, τούτο είναι εφικτό εφόσον εξασφαλισθεί η συμμετοχή ενεργών δημοτών, μέσα από την Κοινωνία των Πολιτών, και μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις ή παραταξιακές αντιπαλότητες. Δηλώνει παράλληλα πως αν η δική της πρόταση δεν γίνει αποδεκτή, τότε θα εξετάσει τις κατά περίπτωση συμφωνίες συνεργασίας:

Αγαπητοί συνδημότες και συνυποψήφιοι,

ο ευτελισμός της πολιτικής ζωής επικεντρώνεται και εκφράζεται με σκόπιμη υποκατάσταση της πραγματικότητας από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και τις εντυπώσεις. Η υποβάθμιση της κοινής λογικής και της κριτικής ικανότητας των δημοτών καλλιεργείται σκόπιμα, προκειμένου να μην θέλουν οι σκεπτόμενοι δημότες να συμμετέχουν στα κοινά.

Στην συνέχεια των συζητήσεων και της ανοιχτής πρόσκλησης-πρότασης, που απηύθυνε η δημοτική παράταξη “Μαζί για τον Διόνυσο”, για την κατάρτιση ενιαίων ανεξάρτητων ψηφοδελτίων στα Τοπικά Συμβούλια, παραθέτουμε τις σκέψεις μας.

Η πίστη μας στην συναίνεση αποτελεί βάση για την επίλυση των πολιτικών ζητημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με την πεποίθηση αυτή, εκτιμούμε ότι θα πρέπει στα τοπικά συμβούλια να συμμετέχουν ενεργοί δημότες, μέσα από την Κοινωνία των Πολιτών. Είναι σημαντικό, ουσιαστικά και συμβολικά, να δώσουμε ευκαιρίες σε συνδημότες μας, μακριά από παραταξιακές αντιπαλότητες ή ιδεολογικές αγκυλώσεις, που δραστηριοποιούνται σε μαζικούς φορείς ή και νέους που επιθυμούν να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση. Κατόπιν τούτου, η πρότασή μας διαμορφώνεται, συνοπτικά, ως εξής:

Όλες οι παρατάξεις να συμφωνήσουν σε κοινή κάθοδο στις εκλογές για τα Τοπικά Συμβούλια, με υποψηφίους που να προέρχονται από την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ», καταρχήν, δηλαδή, εκπροσώπων μαζικών φορέων, αλλά και όσων ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, διαθέτοντας τον απαιτούμενο χρόνο. Θεωρούμε αυτονόητη την καθολική συμμετοχή των κινήσεων οι οποίες κατέρχονται στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε περίπτωση μη καθολικής αποδοχής της πρότασής μας, επιφυλασσόμαστε, ως παράταξη, για κατά περίπτωση συμφωνίες συνεργασίας.

Κωστής Κουριδάκης

Υποψήφιος Δήμαρχος