logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, παρουσία του Δημάρχου Διονύσου κ. Διονύση Ζαμάνη,  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου η τελετή των Θυρανοιξίων του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Στεφάνου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού  κ. Κύριλλο.  Τιμώμενο πρόσωπο  της τελετής ήταν ο εφοπλιστής  κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, που συνοδευόταν από τη σύζυγό του, με δωρεά του οποίου ανεγέρθη ο ιερός ναός.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή πλήθους ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και δεκάδων χορωδών της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας και της Χορωδίας «Τρόπος».

Ο κ. Κύριλλος στον  σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις δυσκολίες του εγχειρήματος ανέγερσης του ναού, που θεμελιώθηκε το 2004 αλλά και στην καθοριστική βοήθεια του κ. Μαρτίνου για την ολοκλήρωσή του. Ο εφημέριος του ναού πατέρας Χρυσοβαλάντης Θεοδώρου, ευχαρίστησε δημοσίως  τον κ. Μαρτίνο αλλά  και την οικογένειά του. από την οποία ζήτησε συγγνώμη για τις πολύωρες απουσίες του λόγω της αφοσίωσής του στο έργο της αποπεράτωσης.

Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Διονύσης Ζαμάνης δήλωσε σχετικά: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους των δημοτών στον ευεργέτη του τόπου μας και επίτιμο Δημότη μας κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, στον εφημέριο του ναού πατέρα Χρυσοβαλάντη Θεοδώρου και σε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε ο Άγιος Στέφανος να αποκτήσει έναν λαμπρό ναό, αντάξιο της πίστης των κατοίκων και της προσφυγικής τους κληρονομιάς

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, οι βουλευτές κ.κ.  Γ. Βλάχος, Μ. Βορίδης και Ευ. Χριστοφιλοπούλου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Στ. Κοροβέσης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Β. Δαρδαμάνης και Π. Τσούκας, πολλοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς και δεκάδες εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.