logo


Την Τρίτη 2 Απριλίου στις 9 το πρωί θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου με 8 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους:

*Η κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2020-2023 για το Δήμο Διονύσου, όπου καταγράφονται τα δημοσιονομικά αποτελέσματα  για τα δυο περασμένα χρόνια (2017 και 2018), οι δημοσιονομικές εκτιμήσεις για φέτος, καθώς και οι προβλέψεις για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου θα έρθει προς συζήτηση και έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να αποσταλεί εν συνεχεία στο ΥΠΕΣ, ώστε να αποτελέσει αντικείμενο επεξεργασίας στο πλαίσιο κατάρτισης του Ενοποιημένου Προϋπολογισμού των Δήμων της χώρας για το διάστημα 2020-2023.

*Ο καθαρισμός των οικοπέδων και των κοινόχρηστων χώρων ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, ήταν η μοναδική υπηρεσία που το Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίασή του ψήφισε να δοθεί σε εξωτερικό συνεργάτη, επειδή ο Δήμος Διονύσου δεν μπορεί να την εκτελέσει με δικά του μέσα. Για την εν λόγω υπηρεσία, που έχει ενδεικτικό προϋπολογισμό 57.368 ευρώ, με δικαίωμα προαίρεσης (σ.σ. δηλαδή, δυνατότητα για συμπληρωματική προμήθεια αγαθών ή παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας), θα προκηρυχθεί ανοιχτός διαγωνισμός.

*Η αποκομιδή, τέλος, των βιοαποδομήσιμων υλικών, συνίσταται στην απομάκρυνση των κηπαίων, που σωρεύονται στους δρόμους ειδικά το καλοκαίρι, εγκυμονώντας κινδύνους για ανάφλεξη, στη μεταφορά τους στους δυο- πλέον- κλαδοφάγους, ώστε να μετατραπούν σε τρίμμα, και από εκεί στον ΧΥΤΑ στα Λιόσια. Πρόκειται δηλαδή για τρεις ουσιαστικά υπηρεσίες, που ο Δήμος Διονύσου δηλώνει αδυναμία να τις εκτελέσει με ίδια μέσα. Επειδή μάλιστα αφορούν σε ιδιαιτέρως ευαίσθητες υπηρεσίες που έχουν άμεση σχέση με την πυροπροστασία, προτείνεται η ανάθεση της απομάκρυνσης των κλαδιών και του τρίμματος σε εξωτερικό συνεργάτη με πρόχειρο διαγωνισμό, μέχρι να αναδειχθεί οριστικός ανάδοχος μέσα από ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία. Ο συνολικός ενδεικτικός προϋπολογισμός για τα παραπάνω, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, ανέρχεται στο ποσόν των 617.712 ευρώ.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής και Ορισμός Υπολόγου, για την Συμμετοχή της Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας ∆ήμου ∆ιονύσου στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ στη Θεσσαλονίκη.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ 2ο: Kατάρτιση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ∆ημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠ∆Σ) 2020 – 2023 ∆ήμου ∆ιονύσου.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση πρακτικού αποκλεισμός συμμετεχόντων οικονομικών φορέων του ανοικτού διαγωνισμού «Προμήθεια-τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του ∆ήμου ∆ιονύσου» προϋπολογισμού 370.000,00€ συμπ/νου ΦΠΑ 24%.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την Προμήθεια Υπηρεσίας Καθαρισμού Οικοπέδων και Κοινόχρηστων Χώρων για Πυροπροστασία Έτους 2019.

ΘΕΜΑ 5ο: Τροποποίηση Επιτροπών ∆ιενέργειας και Αξιολόγησης ανοικτών διαγωνισμών.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση πρακτικού, ανακήρυξη οριστικού αναδόχου, του συνοπτικού διαγωνισμού, «Υπηρεσιών ταφών εκταφών στα κοιμητήρια των δημοτικών κοινοτήτων», συνολικού ποσού 39.996,20€, συμπ/νου ΦΠΑ.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «Προμήθεια Υπηρεσίας Αποκομιδής Βιοαποδομήσιμων Υλικών».

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 8ο: Γνωμοδοτικό σημείωμα για εισαγωγή στην ΟΕ προς λήψη απόφασης για άσκηση η μη ενδίκου μέσου.