logo


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης σάς προσκαλούν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης, Λεωφόρος Μαραθώνος 79, Άνοιξη, το Σάββατο 6 Απριλίου στις 19:00.

Οι άνθρωποι της Δύναμης Ευθύνης

Γιάννης Καλαφατέλης, υποψήφιος Δήμαρχος με την Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο:

Ο Γιάννης Καλαφατέλης ζει μόνιμα στο Κρυονέρι από το 1984 και είναι γιος του Άγγελου και της Σταματίας, παιδιά προσφύγων από τη Μικρά Ασία. Είναι παντρεμένος με τη Δέσποινα Παπαδοπούλου και έχουν μια κόρη, την Αντωνέλα.

Σπούδασε Ηλεκτρονικός Βιομηχανικών Αυτοματισμών και διατέλεσε επί σειρά ετών στέλεχος πωλήσεων-logisticsσε μεγάλη ελληνική εταιρεία. Σήμερα εργάζεται στον Δήμο Ηρακλείου ως ειδικός σύμβουλος σε θέματα περιβάλλοντος και υποδομών. Επίσης, υπήρξε αθλητής του Γ.Σ. Περιστερίου, στην ομάδα μπάσκετ, με το οποίο συνεχίζει μέχρι και τώρα να ασχολείται ερασιτεχνικά.

Ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ανελλιπώςαπό το 1991, οπότε εξελέγη για πρώτη φορά Κοινοτικός Σύμβουλος Κρυονερίου. Έκτοτε, διατέλεσε επί 3 διαδοχικές θητείες Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Κοινότητας Κρυονερίου(1997-2010) και υπήρξε ο πρώτος Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Διονύσου (2011 – 2014).

Στην διάρκεια της θητείας του, το Κρυονέρι εξελίχθηκε σε μια όμορφη και οργανωμένη κοινότητα, ο νεοσύστατος Δήμος Διονύσου οργάνωσε τις Υπηρεσίες του σχεδόν από μηδενική βάση ενώ ετοιμάστηκαν πολλές μελέτες μεγάλων έργων προς χρηματοδότηση. Το έργο του στον Δήμο υπήρξε πολυσχιδές και πλούσιο, ιδίως στον κοινωνικό τομέα, όπου τέθηκαν οι βάσεις του σημερινού συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στις εκλογές του Μαΐου 2019 θα είναι υποψήφιος δήμαρχος με την δημοτική παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ».

Παναγιώτης Βορριάς

Ο Παναγιώτης Βορριάς είναι πρώην Δήμαρχος Αγίου Στεφάνου και πρόεδρος της Συμμαχίας για τον Πολίτη.

Είναι μια από τις τρεις συνιστώσες που απαρτίζουν τη Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο

Ηλίας Υφαντής

Ο Ηλίας Υφαντής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964, είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.

Είναι Καθηγητής στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, όπου διετέλεσε Κοσμήτορας, και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας καθώς και επιστημονικός συνεργάτης του Cyprus Marine and Maritime Institute.

Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Μελέτης Έργου του Ιωάννη Καποδίστρια.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 και για δύο χρόνια ήταν Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης στο Δήμο Διονύσου. Κατά τη διάρκεια της θητείας του σχεδιάστηκαν και διοργανώθηκαν για πρώτη φορά πολλά δωρεάν προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα, όπως τα summer camps, το δημοτικό σπουδαστήριο, η δημιουργική απασχόληση για παιδιά δημοτικού, η επισιτιστική βοήθεια (ΤΕΒΑ), η διπλή πρωινή λεωφορειακή γραμμή για σπουδαστές, η κάρτα δημότη και άλλα.

Από τον Ιανουάριο του 2018 είναι επικεφαλής

της Δράσης Συν-Πολιτών για τη Διαφάνεια και τη Δημιουργία στο Διόνυσο, που είναι η τρίτη συνιστώσα της «Δύναμης Ευθύνης για τον Διόνυσο».