logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Οδός Διονύσου» του δημοτικού συμβούλου κ. Φωτάκη, όπου αναφέρει σειρά ανακριβειών και ψεμάτων προβαίνοντας σε αυθαίρετους και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς για τη διοίκηση του Δήμου,  επισημαίνουμε τα εξής:

Πρώτον, ο κ. Φωτάκης θα πρέπει να ζει σε άλλον δήμο για να μην μπορεί να δει τα έργα που έγιναν και όσα γίνονται. Ενδεικτικά αναφέρουμε: τα έργα της αποχέτευσης, τα αντιπλημμυρικά έργα, την οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, τους νέους παιδικούς σταθμούς, το νέο δημοτικό οδοφωτισμό, τα νέα σχολεία, τα νέα ΚΕΠ και ΚΑΠΗ, τις νέες κοινωνικές δομές, την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων, τις νέες παιδικές χαρές, την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης, την ανακαίνιση ανοιχτών και κλειστών γηπέδων και πολλά άλλα.

Δεύτερον, είναι απορίας άξιο πως ο κ. Φωτάκης δεν ξέρει, παρά την τόση εμπειρία που δηλώνει πως έχει, ότι εάν οι δήμοι πραγματοποιούσαν  έργα μόνο με δική τους χρηματοδότηση, θα έκαναν ελάχιστα. Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι σε όλους τους δήμους της χώραςκαι στον δικό μαςτο μεγαλύτερο μέρος των έργων τους κατασκευάζεται με χρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση και τα ευρωπαϊκά προγράμματα. (Περιφέρεια, Κτιριακές Υποδομές, ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, Φιλόδημος 1 & 2, Πράσινο Ταμείο κ.λπ.).

Τρίτον, είναι επίσης απορίας άξιο πώς δεν έχει ακόμη αντιληφθεί ότι για να προχωρήσει το οποιοδήποτε έργο χρειάζεται ο Δήμος να κάνει σειρά ενεργειών ώστε, αφενός  το έργο να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και αφετέρου να υλοποιηθεί. Η  σημερινή διοίκηση του Δήμου αυτό κάνει και αποδεικνύεται εύκολα από την πληθώρα των έργων που πραγματοποιούνται.

Τέταρτον, είναι πραγματικά εντελώς ανεύθυνο να δηλώνει ότι η διοίκηση του Δήμου θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρή με την προηγούμενη ανάδοχο του έργου της αποχέτευσης, ώστε αυτό να έχει προχωρήσει με γρηγορότερους ρυθμούς. Αφενός γιατί είχε ενημερωθεί κατ  επανάληψητόσο ο ίδιος όσο και όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και της διαπαραταξιακής επιτροπής    για τους κινδύνους απένταξης του έργου, σε περίπτωση που ο Δήμος ακολουθούσε μια διαφορετική τακτική. Αφετέρου επειδή η διοίκηση του Δήμου έπειτα από αποτελεσματικούς χειρισμούς της κατάφερε να υποκαταστήσει την ανάδοχο με μία από τις πιο αξιόπιστες κατασκευαστικές  εταιρείες της χώρας, την ΑΚΤΩΡ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, σήμερα, να  προχωρά απρόσκοπτα το εξαιρετικά σημαντικό αυτό έργο.

Πέμπτον,  ο κ. Φωτάκης δηλώνει ότι κόπτεται  για τη βελτίωση  της καθημερινότητας των δημοτών αλλά, περιέργως,  καταψηφίζει κάθε πρόταση της διοίκησης που αφορά σε αυτή. Καταψηφίζει την αποκομιδή των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, καταψηφίζει την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων (μπάζα) και πέρυσι το καλοκαίρι, με τον κίνδυνο της πυρκαγιάς να καιροφυλακτεί, καταψήφιζε την κοπή των ξερών χόρτων(!). Φυσικά, κάθε φορά χρησιμοποιεί απίστευτες προφάσεις και δικαιολογίες.

Με τον κ. Φωτάκη αλλά και με την παράταξη Συμμαχία για τον Πολίτη από την οποία προέρχεται, θεωρούσαμε ότι έχουμε κοινό πεδίο συνεννόησης και συναντίληψης. Το πεδίο αυτό ήταν τα κείμενα τα οποία έγραφε και υπέγραφε ο πρόεδρος της παράταξης κ. Βορριάς  για τον νυν επικεφαλής της Δύναμης Ευθύνης κ. Καλαφατέλη, την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Όταν τον κατηγορούσε ως ανίκανη δημοτική αρχή που χρησιμοποιεί ντροπιαστικές και αντιδημοκρατικές μεθόδους με την οποία υπάρχει ανεπίστρεπτη και οριστική ρήξη. Ο κ. Φωτάκης και ο κ. Βορριάς πρόσφατα άλλαξαν γνώμη και επιστρέφουν για το καλό του τόπουμε αρχηγό τον  κ. Καλαφατέλη (!),  θεωρώντας μάλιστα ότι κομίζουν το νέο και το καινοτόμο.

Οι Ανοιχτοί Ορίζοντες σταθεροί, συνεχίζουν να υπηρετούν με συνέπεια τα όσα έλεγαν το 2014.

Οι Ανοιχτοί Ορίζοντες με Δήμαρχο τον Διονύση Ζαμάνη και με υψηλό αίσθημα ευθύνης συνεχίζουν την προσπάθεια για ουσιαστική  βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Καθημερινά και σε όλα τα επίπεδα. Αυτό έκαναν από την πρώτη μέρα. Αυτό κάνουν και τώρα. Όχι με λόγια. Με έργα. Και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν, με τη στήριξη των δημοτών και αύριο.