logo


Η πρώτη δημόσια ανταπόκριση στην πρόταση της παράταξης “ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο” για τη συγκρότηση κοινών ψηφοδελτίων στις Δημοτικές Κοινότητες έρχεται σήμερα από τη “Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο”, που για την υλοποίησή της θέτει ως προαπαιτούμενα τις τρεις βασικές αρχές του προγραμματικού πλαισίου της, δηλαδή την αποκέντρωση, τη συναίνεση και τη σύγκλιση, και δηλώνει έτοιμη σε έναν άμεσο και ειλικρινή διάλογο:

Διόνυσος 28/3/2019

Αποκέντρωση – Συναίνεση – Σύγκλιση

Η συναίνεση και οι συγκλίσεις θέσεων και απόψεων αποτελούν διαρκές ζητούμενο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και, ταυτόχρονα, δική μας διακηρυγμένη Αρχή. Ειδικά σήμερα, με το σύστημα της απλής αναλογικής σε ισχύ, είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋποθέσεις για την ορθή λειτουργία των Δήμων.

Η “Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο, ως δημοτική παράταξη Αρχών, είναι έτοιμη να υιοθετήσει κάθε πρόταση που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, αρκεί να συνοδεύεται από σαφώς προσδιορισμένη προγραμματική βάση προς εξασφάλιση της επιτυχίας του εγχειρήματος.

Βρισκόμαστε σήμερα στην τελική ευθεία προς τις Δημοτικές Εκλογές και έχουμε δώσει στη δημοσιότητα τις βασικές μας θέσεις για μια νέα Δημοτική Λειτουργία. Πριν από τις ανακοινώσεις για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου μας, κρίνουμε σκόπιμη τη δημόσια τοποθέτηση στην πρόταση για σχηματισμό κοινών ψηφοδελτίων στις Δημοτικές Ενότητες.

Επισημαίνουμε εδώ ότι οι προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί επί του θέματος δεν είναι δυνατόν να εξεταστούν ανεξάρτητα από την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, την ενίσχυση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων και την ουσιαστική κατοχύρωση της διαφάνειας, δηλαδή εκτός των κυρίων στοχεύσεων του προγραμματικού μας πλαισίου.

Συνεπώς, για την συγκρότηση ανεξάρτητων τοπικών ψηφοδελτίων υπάρχουν τρία προαπαιτούμενα:

1. Αποδοχή, εκ μέρους των παρατάξεων, της Δημοτικής Λειτουργίας με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στα Τοπικά Συμβούλια και δέσμευσή τους για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

2. Συμφωνία των παρατάξεων σε ένα κοινά αποδεκτό τοπικό πρόγραμμα.

3. Συμφωνία των παρατάξεων σε πρόσωπα κοινής αποδοχής, που δεν βαρύνονται με αντιδημοκρατικές και αυτοδιοικητικά αντιδεοντολογικές συμπεριφορές και θα συν-εργαστούν για την πρόοδο του Τόπου.

Εμείς, στηΔύναμη Ευθύνης για το Διόνυσο”, πιστεύουμε ότι τα τοπικά προβλήματα δεν έχουν αποχρώσεις και με αφορμή τις ήδη κατατεθείσες προτάσεις για το θέμα   επανερχόμαστε στο θεμελιώδες αυτοδιοικητικό αίτημα και δηλώνουμε την διαθεσιμότητά μας για έναν άμεσο και ειλικρινή διάλογο.