logo


Στη σκιά της παραίτησης του Προέδρου της Ροδόπολης Μ. Κόκκαλη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 7 το βράδυ, συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της περιοχής με τρία θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Κόκκαλης σε δημόσια παρέμβασή του άσκησε κριτική στο μοντέλο διοίκησης που ακολούθησε τα τελευταία 5 χρόνια η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, χαρακτηρίζοντάς το συγκεντρωτικό και αποτυχημένο, ενώ εξαπέλυσε ευθείες κατηγορίες για “απίστευτο αυταρχισμό, ανεπάρκεια και απόλυτο παραλογισμό” εκ μέρους συγκεκριμένων προσώπων της Διοίκησης Ζαμάνη. Η παρέμβασή του αυτή προκάλεσε την αντίδραση των Ανοιχτών Οριζόντων, της παράταξης του Δημάρχου, που καταλόγισε εν πολλοίς καιροσκοπισμό στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας, κάνοντας λόγο για έμμισθη θέση καθώς και για όψιμη ευαισθησία . Με την εν συνεχεία απάντησή του ο κ. Κόκκαλης ανασκεύασε πλήρως τους ισχυρισμούς της παράταξης της πλειοψηφίας, ως “ψευδείς και δηλωτικούς του ήθους της”, και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής, μόλις τακτοποιηθούν οι όποιες εκκρεμότητες, και πάντως μέσα στις επόμενες ημέρες. Όπως ορίζει ο Καλλικράτης, τη θέση του θα πάρει ο επόμενος σε σταυρούς προτίμησης τοπικός σύμβουλος εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, εν προκειμένω ο Π. Σεϊντής.

Αναλυτικά η σημερινή Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1:  Αίτηση για αγορά διπλού οικογενειακού τάφου στο Κοιμητήριο Ροδόπολης.

ΘΕΜΑ 2: Συζήτηση και υποβολή προτάσεων σχετικά με τη χωροθέτηση θέσεων στάσης- στάθμευσης ΤΑΞΙ στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Ροδόπολης.

ΘΕΜΑ 3: Συζήτηση και υπόδειξη θέσεων των στάσεων των εγκεκριμένων γραμμών αστικής συγκοινωνίας στις οποίες χρειάζεται να τοποθετηθούν στέγαστρα.