logo


Σκληρή απάντηση δίνει σήμερα στο πρόσφατο Δελτίο Τύπου των Ανοιχτών Οριζόντων που τον αφορά, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ροδόπολης Μ. Κόκκαλης. Αποκρούοντας ως «ψευδή και συκοφαντική, δηλωτική του ήθους των Ανοιχτών Οριζόντων» την αναφορά περί έμμισθης θέσης, ο κ. Κόκκαλης ξεκαθαρίζει πως αρνήθηκε να κάνει χρήση των όποιων προνομίων, ενώ αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του μέσα στην επόμενη εβδομάδα- και ενώ την προσεχή Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ροδόπολης. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το Δελτίο Τύπου της παράταξης της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής έγινε δεκτό με πληθώρα αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από δημότες που στάθηκαν στο πλευρό του Προέδρου της Ροδόπολης: 

Ροδόπολη, 24 Μαρτίου 2019

Για λογαριασμό της απερχόμενης δημοτικής αρχής απάντησαν οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες». Ας είναι.

Πρώτον, οι ισχυρισμοί σας περί διάθεσης επαρκούς έμψυχου δυναμικού και υποστήριξης με μηχανήματα έργου και υπαλλήλους διαψεύδονται από την γκρίζα πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους.

Δεύτερον, η «δήθεν» εύρυθμη λειτουργία του συνόλου του Δήμου υπάρχει μόνο στη φαντασία των προπαγανδιστών και την εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζετε στα βίντεο που διακινείτε.

Τρίτον, η αναφορά σε έμμισθη υπηρεσία είναι ψευδής, συκοφαντική και  δηλωτική του ήθους σας, αφού γνωρίζετε πάρα πολύ καλά

(α) ότι δεν πρόκειται για μισθό ή αμοιβή αλλά για έξοδα κίνησης ύψους 280 ευρώ μηνιαίως,

(β) μολονότι μου προσφέρθηκε, ουδέποτε δέχτηκα ή έκανα χρήση της παγίας των 2000 ευρώ ετησίως,

(γ) μολονότι μου προσφέρθηκε, ουδέποτε δέχτηκα ή έκανα χρήση υπηρεσιακού οχήματος, και

(δ) ουδέποτε διεκδίκησα και έκανα χρήση υπηρεσιακού κινητού τηλεφώνου.

Τέταρτον, είχα εντοπίσει από πολύ νωρίς τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα και, εν τέλει, την ολοκληρωτική αποτυχία του μοντέλου λειτουργίας. Οι επίσημες παρεμβάσεις και εισηγήσεις μου, είτε δημόσιες είτε δια της υπηρεσιακής οδού, καθώς και όλα τα σχετικά τεκμήρια είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφέρεται.

Πέμπτον, στη θέση του Προέδρου της Δ.Ε. Ροδόπολης βρέθηκα με την ψήφο των συμπολιτών μου. Ούτε με τοποθέτησε, ούτε με διόρισε κανείς για να  του χρωστώ. Την εμπιστοσύνη των δημοτών της Ροδόπολης οφείλω να τιμήσω και το πράττω με ευσυνειδησία και με όλες μου τις δυνάμεις, παρά τις διαφωνίες μου με την κεντρική δημοτική αρχή. Όπως έχω αποδείξει ούτε ενδίδω, ούτε φυγομαχώ. Μένω και αγωνίζομαι.

Σε κάθε περίπτωση, και επειδή μου το υποδεικνύετε, θα υποβάλω την παραίτησή μου εντός της εβδομάδας, αφού τακτοποιήσω τις υποθέσεις που εκκρεμούν.    

Η απάντησή σας, επικοινωνιακά, με ωφέλησε. Σας ευχαριστώ, αν και τον Μανώλη Κόκκαλη οι πολίτες τον γνωρίζουν.

Μανώλης Κόκκαλης

Πρόεδρος Δ.Ε. Ροδόπολης