logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή επισημάνσεις σε ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ροδόπολης κ. Μ. Κόκκαλη, που εξελέγη με τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες», σχετικά με το μοντέλο λειτουργίας του Δήμου, επισημαίνουμε τα εξής:

Πρώτον, ο Δήμος Διονύσου εκχώρησε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του,  επαρκές έμψυχο δυναμικό (γραμματειακή υποστήριξη, εργατοτεχνικό προσωπικό κ.λπ.)  στη Δημοτική Κοινότητα Ροδόπολης και σε κάθε Δημοτική Κοινότητα του Δήμου. Παρείχε, επίσης, υποστήριξη με μηχανήματα έργου και υπαλλήλους ώστε αυτές να μπορούν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των κατοίκων της κάθε Δημοτικής Ενότητας.

Δεύτερον, λόγω του μειωμένου προσωπικού του Δήμου Διονύσου θα ήταν πρακτικά αδύνατον να δοθούν περισσότεροι ανθρώπινοι πόροι στην κάθε Δημοτική Κοινότητα γιατί αυτό, στην παρούσα φάση, θα υπονόμευε την εύρυθμη λειτουργία του συνόλου του Δήμου.

Τρίτον, είναι απορίας άξιο πως ο κ. Κόκκαλης συνειδητοποιεί μόλις δύο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, την αποτυχία ενός μοντέλου λειτουργίας, το οποίο ο ίδιος έμμισθα υπηρετεί μέχρι σήμερα επί 4 χρόνια και παρόλα αυτά ΔΕΝ παραιτείται.

Τέταρτον, είναι επίσης απορίας άξιο πως ο κ. Κόκκαλης εκφράζεται θετικά για ένα άλλο μοντέλο λειτουργίας, το οποίο υπηρετούσε στην προηγούμενη θητεία του, ως πρόεδρος,  με άλλη παράταξη και το οποίο είχε καταγγείλει. Πιθανόν ο κ. Κόκκαλης να αναζητεί ένα τρίτο ή τέταρτο μοντέλο λειτουργίας του Δήμου κρίνοντας σε κάθε δημοτικές εκλογές κατά το δοκούν.

Οι Ανοιχτοί Ορίζοντες με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες θέτουν στην κρίση τους τις δηλώσεις και τις πρακτικές του κ. Κόκκαλη.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.