logo


Διαμαρτυρήθηκε, κατήγγειλε και στο τέλος αποχώρησε από τη χθεσινή (19/3) συνεδρίαση- πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία- του Δημοτικού Συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση με τον επικεφαλής της Τ. Παντελόγλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παντελόγλου κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή επειδή- αν και δεσμεύθηκε- εντούτοις δεν συμπεριέλαβε χθες στην Ημερήσια Διάταξη το αίτημα των εεργαζομένων του Δήμου, να αποκατασταθεί η βαθμολογική τους κατάταξη, με τις μισθολογικές αναδιαμορφώσεις που αυτή συνεπάγεται. Υπενθυμίζεται πως η βαθμολογική αυτή κατάταξη είναι λανθασμένη για μια σειρά εργαζομένων, όπως έχει επανειλημμένα υποστηρίξει το Σωματείο, ο δικηγόρος τους και -με εισήγησή του- και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου τόσο στην Οικονομική Επιτροπή όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, και μάλιστα σε θελλώδεις συνεδριάσεις, εντούτοις η Υπηρεσία του Δήμου τη θεωρεί σωστή. Συνέπεια αυτής της διελκυστίνδας είναι η οφειλή ύψους τουλάχιστον 1,4 εκατομμυρίου ευρώ του Δήμου προς 8 εργαζόμενους, βάσει αμετάκλητης δικαστικής απόφασης. Το θέμα είχε έρθει προς συζήτηση και στην προηγούμενη (5/3) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με πρωτοβουλία, αίτημα και εισήγηση των παρατάξεων της μειοψηφίας.

“Ό,τι δικαιούνται, να το πάρουν με τις νόμιμες διαδικασίες” είχε υποστηρίξει τότε ο Θ. Στάικος από τη Δημοτική Αρχή, υπογραμμίζοντας πάντως πως το θέμα, λόγω της ιδιαιτερότητάς του, δεν αφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου. Με την άποψη αυτή είχε ταχθεί τόσο η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Α. Πέππα, όσο και ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης, που επέμενε πως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να μετατραπεί σε λαϊκό Δικαστήριο από εργαζόμενους κατά συναδέλφων τους. Αξίζει εδώ να σημειωθεί, επιπλέον, η επιφύλαξη του κ. Στάικου πως η πίεση των εργαζομένων οφείλεται σε απόπειρα υφαρπαγής της έγκρισης του Δημοτικού Συμβουλίου για πράξεις μη σύννομες: “Εδώ το θέμα δεν θα έρθει”, είχε δηλώσει τότε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ .

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας είχαν συμφωνήσει τότε να αποταθούν στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού για περισσότερες διευκρινίσεις, και δέχτηκαν την αναβολή του θέματος για την αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή για χθες Τρίτη 19 Μαρτίου, όπως πρότεινε η πρόεδρος Β. Ζώτου.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, έτσι η Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε την παράταξη της πλειοψηφίας πως δεν σέβεται τα αιτήματα της μειοψηφίας, ενώ κάλεσε και τις υπόλοιπες παρατάξεις- οι οποίες, πάντως, δεν ανταποκρίθηκαν- να τιμήσουν την υπογραφή τους και να αποχωρήσουν και αυτές σε ένδειξη διαμαρτυρίας. “Την ίδια διαμαρτυρία που θα καταθέτουμε αποχωρώντας από κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εφόσον δεν φέρνετε το θέμα των εργαζομένων”, κατέληξε ο κ. Παντελόγλου.

Σχολιάζοντας, τέλος, την αποχώρηση αυτή, ο Δήμαρχος Διονύσου ενημέρωσε το Σώμα πως η εισήγηση των μειοψηφιών έχει προωθηθεί στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού ώστε να διατυπώσει τις απόψεις της, και αμέσως μετά το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς πάντως να δεσμευθεί σε κάποιον χρονικό ορίζοντα.

Αξίζει εξάλλου να σημειωθεί εδώ πως η βαθμολογική κατάταξη αφορά- πλην των παραπάνω 8 εργαζομένων- και σε άλλους 20 τουλάχιστον συναδέλφους τους, που περιμένουν τη δικαστική τους δικαίωση το αμέσως προσεχές διάστημα, με αποτέλεσμα η συνολική οφειλή του Δήμου να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.