logo


«Εντελώς απαράδεκτη» χαρακτήρισε την κατάσταση του οδικού δικτύου ο δημοτικός σύμβουλος με τη Νέα Πνοή για τον Διόνυσο Γ. Φωτάκης, στη συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μαρτίου. Ο ίδιος προσέθεσε πως γνωρίζει τουλάχιστον 10 περιπτώσεις συμπολιτών που έπεσαν σε λακούβες, με αποτέλεσμα να προκληθούν ατυχήματα και ζημιές στα λάστιχα και τις ζάντες των οχημάτων τους. Ο κ. Φωτάκης αναγνώρισε τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω των έργων της αποχέτευσης, από την άλλη πλευρά όμως τόνισε πως η κατάσταση βρήκε τη Διοίκηση του Δήμου εντελώς ανέτοιμη: “Εκτός από υποψήφιος, είστε ακόμη στη Διοίκηση του Δήμου. Δώστε εντολή ώστε ένα συνεργείο να ρίχνει 3Α και να κλείνει, έστω και προσωρινά, τις λακούβες, μέχρι την οριστική αποκατάσταση του οδικού δικτύου” είπε ο κ. Φωτάκης. “Όσο μπορούμε και μας επιτρέπει ο καιρός, παρεμβαίνουμε”, απάντησε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης που πάντως υποστήριξε πως η Δημοτική Αρχή χρεώνεται με  τις αστοχίες όλων των έργων που εκτελούνται στην πόλη, από την ΕΥΔΑΠ, την Περιφέρεια, και βέβαια το Δήμο.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στο 2018, από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου πέρασαν τουλάχιστον 7 αιτήματα δημοτών, που ζητούσαν να αποζημιωθούν για τις ζημιές που έπαθαν τα αυτοκίνητά τους πέφτοντας σε φρεάτια ή λακούβες, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός αυτών που δεν κάνουν τον κόπο να αποταθούν στο Δήμο.

Οι παρακάτω, τέλος, φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους για την κατάσταση του οδικού δικτύου του Δήμου. Όλες προέρχονται από τη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου και είναι χαρακτηριστικό πως σε όλες έχει γίνει πολλές φορές επούλωση από συνεργείο, αλλά δεν έχει διαρκέσει, με αποτέλεσμα στην πρώτη βροχή να ανοίγουν και πάλι, δημιουργώντας πρόβλημα στην ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων:

 Οδός Κίου. Δρόμος όπου γίνονται οι παρελάσεις. Σαν κι αυτή που πλησιάζει. Το οδόστρωμα, έξω από την εκκλησία του Αγ. Διονυσίου, είναι κατεστραμμένο ακριβώς στη διατομή της αποχέτευσης

 Στην οδό Κίου και πάλι. Οι παρόδιοι έχουν δεινοπαθήσει γιατί η καθίζηση στη μέση του δρόμου αποκαθίσταται, μόνο για λίγες ημέρες, μέχρι το οδόστρωμα να υποχωρήσει και πάλι

 Το «γεφύρι της Άρτας» για την περιοχή της Αιολίδας. Ανοίγει, την σκεπάζουν πρόχειρα, ξανανοίγει, την ξανακλείνουν και πάει λέγοντας. Βρίσκεται στη Λ. Αιολίδος, που είναι και λεωφορειόδρομος και ο δρόμος που οδηγεί στο Γυμνάσιο- Λύκειο, άρα δέχεται μεγάλο φόρτο κυκλοφορίας.

Περττό να τονισθεί πως οι εσωτερικοί δρόμοι που οδηγούν από τη Ροδόπολη στη Σταμάτα (Αγ. Ιωάννου, κ.λπ.) όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία της Σταμάτας, όπως και το οδικό δίκτυο της Δροσιάς, θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο.