logo


Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το ηλεκτονικό μελάνι της Οδού Διονύσου για τις λακούβες στους δρόμους της πόλης, και λάβαμε επιστολή από τον Θ. Κυριακόπουλο, πρώην δημοτικό σύμβουλο με τη Συμμαχία για τον Πολίτη. Ο κ. Κυριακόπουλος, με αφορμή την κατάσταση του οδικού δικτύου στη Σταμάτα, καταθέτει τις σκέψεις του για τη δύναμη που πρέπει να έχει μια Δημοτική Αρχή ώστε να αντιμετωπίζει τα αυτονόητα, αλλά και την ευθύνη με την οποία οι δημότες καλούνται να προσέλθουν στις αυτοδιοικητικές κάλπες σε λίγο καιρό:

Σιγά την μοναδική περίπτωση θα μπορούσε να πει κανείς!

Πράγματι τέτοιες εικόνες όπως αυτή στη Λεωφ. Σταμάτας –Δροσιάς συναντάει ο κάθε δημότης καθημερινά όχι μόνο στην γειτονιά του αλλά σε κάθε περιοχή του δήμου.

Υπάρχει θράσος να μη φροντίζεις για τα αυτονόητα και να θες να επανεκλεγείς! Για να κάνεις τι; Πώς είναι δυνατόν να έχει αυτήν την εικόνα ένας από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης; Πόσους κινδύνους εγκυμονεί με το ξέσπασμα μιας βροχής, με την έλλειψη φωτοσήμανσης να γίνει κανένα ατύχημα; Ιδιαίτερα αυτά τα παιδιά που τρέχουν με τα μηχανάκια για να εξυπηρετήσουν τις παραγγελίες (delivery) δεν τα σκέφτεται κανένας πολιτικός υπεύθυνος, κάποιος προϊστάμενος! Δεν τα βλέπουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής αρχής; Αγαπητοί φίλοι δεν είναι οφθαλμαπάτη! Τι θα πείτε, σκόλασε το προσωπικό; δεν έχω υπερωρίες; Μπορεί να είναι κανείς ικανοποιημένος μ΄αυτήν και τόσες άλλες ανάλογες εικόνες;

Υπάρχει όμως η «ΔΥΝΑΜΗ» για τις όποιες παρατάξεις και για όσες και όσους υποψήφιους θέλουν  να τύχουν της εμπιστοσύνης των δημοτών, προκειμένου να ανατρέψουν την λογική της αδιαφορίας και του μη έργου; Υπάρχει η καλή μαρτυρία της υπεύθυνης  αντιμετώπισης και επίλυσης τουλάχιστον των αυτονόητων;

Η «ΕΥΘΥΝΗ», είναι επιλογή και των ίδιων των δημοτών που πρέπει να σταματήσουν να επιλέγουν με βάση την γνωριμία, την παρέα, την συγγένεια (τα σόγια), ακόμη και το νεαρό της ηλικίας με τις παλιομοδίτικες  και πελατειακού τύπου λογικές. Να μη παρασύρονται από μαθητευόμενους μάγους που όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν. Που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τα κοινά ή δεν έχουν τύχει κάποιας ιδιαίτερης επαγγελματικής καταξίωσης. Κάποιοι ενδεχομένως να μη γνωρίζουν ούτε καν την πόρτα του Δημαρχείου- έστω κι αν αυτό μαθαίνεται, άλλοι αρέσκονται στην αυτοπροβολή τους και ό,τι προκύψει .

Αυτό που θέλω να πω με αφορμή την τελευταία μου αναφορά, είναι ότι, πέρα από την ανιδιοτέλεια που πρέπει να έχει κάποιος υποψήφιος, πρέπει να διαθέτει μεράκι και αγάπη για να προσφέρει στα κοινά, μέσα από μια παράταξη που έχει  δημοκρατικές αρχές και αξίες. Μια  παράταξη με όραμα και έμπειρα στελέχη που έχουν όρεξη για δουλειά και προσφορά. Να σέβεται τους δημότες. Να φροντίζει για την προστασία του περιβάλλοντος και να ασχοληθεί και με την ανασφάλεια των πολιτών από κακοποιά στοιχεία. Να έχει εκπονήσει ένα επεξεργασμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα συμβάλει στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του Δήμου.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

πρ. δημοτ. Σύμβουλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ