logo


Συνεχίζοντας την παρουσίαση του συνδυασμού της, η παράταξη Ανοιχτοί Ορίζοντες δίνει στη δημοσιότητα τα βιογραφικά στοιχεία επτά νέων υποψηφίων της:

Η Βάνα (Λιακέα) Γεωργίου, γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα και διαμένει μόνιμα στον Άγιο Στέφανο από το 2000. Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Λιακέα και έχει δύο κόρες, την Ιωάννα, φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής και την Άννα, μαθήτρια Λυκείου.

Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Τουλούζη Γαλλίας και στο ΕΑΠ στη Γαλλική Λογοτεχνία και στη Διδακτική της Γαλλικής Γλώσσας. Συμμετείχε σε σεμινάρια επιμόρφωσης Διοίκησης υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Για 12 χρόνια εργάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης για την Πρόληψη της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών και την Προαγωγή της Υγείας (ΕΠΙΨΥ – ΟΚΑΝΑ).

Κατά το διάστημα 2006 – 2018 συμμετείχε σε Συλλόγους Γονέων και στην Ένωση Γονέων Δήμου Διονύσου. Για 4 χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου. Από τον Ιούλιο του 2018 είναι μέλος στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

«Από κάθε θέση αγωνίζομαι με υπομονή και επιμονή, με στόχο την ανάδειξη προβλημάτων, την εξεύρεση λύσεων, την ουσιαστική παραγωγή έργου και καινοτόμων δράσεων. Επιθυμώ να έχω την ευκαιρία να συνδράμω στο κοινωνικό έργο και στις Δομές του Δήμου μας».

Η Ευαγγελία (Λίτσα) Κανακάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δροσιά. Είναι μητέρα δίδυμων κοριτσιών 10 ετών που φοιτούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς.

Είναι απόφοιτος οικονομικής σχολής και ασκεί το επάγγελμα της λογίστριας σε ανώνυμες εταιρείες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Τα τελευταία έξι χρόνια δραστηριοποιείται στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής, στους οποίους και έχει θητεύσει ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος.

Από τον Δεκέμβριο του 2018 και έχοντας διατελέσει επί τρία χρόνια μέλος της, είναι πρόεδρος της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου

Η Νάγια (Παναγιώτα)  Κυριαζοπούλου είναι δικηγόρος και κατοικεί στον Διόνυσο από το 1991.

Παράλληλα με τη δικηγορία ασχολείται  με τη δημιουργική γραφή και έχει εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές στις εκδόσεις «Μελάνι».

Είναι παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών που φοιτούν στο δημόσιο γυμνάσιο Διονύσου.           

Ο Λάμπρος Σ. Κουτρομάνος είναι μόνιμος κάτοικος Άνοιξης. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Ιουλία Μαστρανδρίκου, καθηγήτρια του ΓΕΛ Άνοιξης και έχουν δύο παιδιά.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το 2017 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του με τίτλο «Περιβαλλοντικός σχεδιασμός έργων υποδομής», στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1997 συμμετέχοντας στην κατασκευή μεγάλων έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 με μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες. Εργάστηκε ως Μηχανικός έργου στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών – Ελευθέριος Βενιζέλος», στα οδικά έργα «Αττική Οδός» και «Μαραθώνια Διαδρομή» και ως επιβλέπων μηχανικός στη εταιρεία «Ολυμπιακό Χωριό 2004» για την οριστική παραλαβή κτιρίων και υποδομών.

Από το 2010 εργάζεται στον Δημόσιο τομέα, στο Υπουργείο Εργασίας και στο Υπουργείο Οικονομικών Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά, Νήσων και Δυτικής Αττικής. Μιλά άπταιστα αγγλικά και έχει εξαιρετική γνώση στα λογισμικά.

Η Ειρήνη Μαρκέτου γεννήθηκε το 1982, στο Έσσεν Γερμανίας. Κατάγεται από τη Λευκάδα και είναι μόνιμος κάτοικος Δροσιάς από το 2000. Έχει σπουδάσει Λογιστική στο Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.  Είναι έγγαμη, με δύο κόρες και διατηρεί τουριστική επιχείρηση στη Λευκάδα.

Από το 2002 μέχρι και το 2008 απασχολήθηκε στον ιδιωτικό τομέα, ως Δ/ντρια Οικονομικών Υπηρεσιών σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού. Το 2014, ανέλαβε Project Manager Εξυπηρέτησης Πελατών, για λογαριασμό διάφορων πολυεθνικών εταιρειών. Από το 2016 μέχρι και σήμερα συμμετέχει ενεργά στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 1ουΔημοτικού Σχολείου Δροσιάς, όπου για δύο συνεχόμενες εκλογικές περιόδους έχει εκλεγεί στη θέση της Προέδρου του Δ.Σ.

Η Άλλας Καφετζή – Κουκαριώτη γεννήθηκε στην Άνοιξη και είναι σήμερα μητέρα και γιαγιά. Επί 34 χρόνια διατηρούσε τον πασίγνωστο φούρνο «Θεόδωρος», στην Άνοιξη. Είναι γόνος της οικογένειας ΠαπαδημητρίουΚαφετζή (Καρρά).

Επί σειρά ετών, διετέλεσε πρόεδρος του «Συλλόγου Κυριών Άνοιξης» καθώς και ενεργό μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοσίας Άνοιξης. Σήμερα είναι υπεύθυνη του ΚΑΠΗ Άνοιξης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου «Η Εστία».

Η Αθηνά Κούβελα (Κατιάνα Στρατηγίου), γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η καταγωγή της είναι από την Μεσσηνιακή Μάνη (από την πλευρά του πατέρα της) και την Καλαμάτα (από την πλευρά της μητέρας της). Είναι παντρεμένη με τον τοπογράφο μηχανικό, Αντώνη Δασκαλαντωνάκη και έχουν μία κόρη, απόφοιτη πολιτικό μηχανικό του ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College.

Η Αθηνά Κούβελα αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού και στη συνέχεια εργάσθηκε ως δικαστική επιμελήτρια για 15 χρόνια. Μετά την παραίτησή της, ασχολήθηκε επαγγελματικά με τις δημόσιες σχέσεις.

Η λογοτεχνία και γενικότερα οι τέχνες, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής της. Έχει ήδη εκδώσει μία ποιητική συλλογή και μία νουβέλα και συνεχίζει να γράφει, όπως άλλωστε έκανε από τα μαθητικά της χρόνια.

Έχει ιδιαίτερη αγάπη για τον αθλητισμό και όλα όσα σχετίζονται με αυτόν, καθώς σε πολύ νεαρή ηλικία διετέλεσε αθλήτρια της κολύμβησης στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης. Στο κλασικό μπαλέτο υπήρξε, για αρκετά χρόνια, μαθήτρια της Σόνιας Μοριάνοβα, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου και ζωγραφικής.