logo


Με σημερινό εξώδικό της προς το Δήμο Διονύσου, το οποίο κοινοποιεί και σε όλους τους Δημοτικούς συμβούλους, η πρώην Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λ. Μήλα, θέτει προ των ευθυνών τους τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου καλούνται να συζητήσουν και να εγκρίνουν τον απολογισμό της Επιτροπής για το 2014. Υπενθυμίζεται ότι εναντίον της κ. Μήλα έχει υποβληθεί μήνυση για κατ’ εξακολούθηση πρόθεση παράνομης ιδιοποίησης χρηματικών ποσών, για τα έτη 2013-2014 οπότε διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής.

Στο εξώδικό της η πρώην Πρόεδρος υπογραμμίζει πως για το διαχειριστικό έλλειμμα που εντοπίστηκε στη Σχολική Επιτροπή, ο Εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση έκανε δεκτό το πόρισμα ανεξάρτητου πραγματογνώμονα, που ο ίδιος είχε ορίσει. Εντούτοις η σημερινή εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, που υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Π. Τσούκας, εξακολουθεί να επικαλείται το πόρισμα της εταιρείας, στην οποία ο Δήμος Διονύσου είχε αναθέσει το διαχειριστικό έλεγχο. Σημειώνεται ότι όπως είναι πλέον γνωστό, τα δυο πορίσματα δίνουν τελείως διαφορετική εικόνα αναφορικά με το ύψος του ελλείμματος, παρουσιάζοντας απόκλιση 50.000 ευρώ- σε 74.000 ευρώ ανεβάζει το έλλειμμα η εταιρεία που διενήργησε τον έλεγχο με ανάθεση από το Δήμο Διονύσου, αλλά για 24.000 ευρώ μιλάει ο εισαγγελικός πραγματογνώμονας!

Η μήνυση κατά της κ. Μήλα είχε προσδιορισθεί να εκδικασθεί στις 6 Φεβρουαρίου, αλλά ο Δήμος Διονύσου δήλωσε ανέτοιμος, οπότε ζήτησε και πήρε αναβολή για τις 13 Μαρτίου. Σήμερα μάλιστα, Τρίτη 5 Μαρτίου, η Οικονομική Επιτροπή, επειδή ο νομικός σύμβουλος του Δήμου επικαλέστηκε φόρτο εργασίας, διόρισε νέο δικηγόρο για την παράσταση πολιτικής αγωγής, ο οποίος έχει στη διάθεσή του ακριβώς μια εβδομάδα για να ενημερωθεί σχετικά.