logo


“Σίγουρα δεν είναι επαγγελματίες ηθοποιοί;”

Αυτό ρωτούσε η παρέα που ανέβηκε στο Κρυονέρι για να δει την προτελευταία παράσταση της μαύρης κωμωδίας “Δρ Τζέκυλ και κος Χάιντ… αλλιώς”, από την ομάδα Act-ΩΡΕΣ, χτες Κυριακή 3 Μαρτίου, στο κατάμεστο- κυριολεκτικά- Πολιτιστικό Κέντρο.

Δίκιο είχαν να ρωτούν: Από τον πιο μικρό ρόλο, αυτόν του αστυνόμου, μέχρι τον κεντρικό, του Τζέκυλ και Χάιντ, η παράσταση ήταν στημένη με το μέγιστο επαγγελματισμό από την Εύχαρη Παπαϊωάννου, που δίδαξε αριστοτεχνικά τους ηθοποιούς:

Τον Δ. Βάτσο, που μεταλλάσσεται άψογα από Τζέκυλ σε Χάιντ εν ριπή οφθαλμού, παρασύροντας τους θεατές στο παιχνίδι του καλού και του κακού

Τον Γ. Κομνηνάκη, που αποδίδει με τη γνωστή κωμική του μανιέρα το ρόλο του Παλαβερσόν

Την Λ. Μήλα, που ήταν αποκαλυπτικά απολαυστική ως Λαίδη Χλιδοσνομπαριάν

Την Τ. Σαμπανίκου στο ρόλο Αμβροσίας, αδελφής του Τζέκυλ, που τόσο θύμιζε την Τασσώ Καββαδία

Την Τ. Παπαδοπούλου, τη σπιρτόζα και ναζιάρα Αγκινάραμπελ

Την Χ. Θάνου, ως υπεροπτική και ατάραχη Ευφρονία, μητέρα του Τζέκυλ

Την Ε. Ρόμπου και την Μ. Λήττου, ως υπηρέτριες Μπιγκόνια και Τετζερίνς, και μαζί χορό της παράστασης

Τον Χ. Όσπιτσι και τον Γ. Ψυρίδη, στους διαχρονικούς ρόλους του αστυφύλακα και του αστυνόμου αντιστοίχως

Και τέλος, τη μοναδική Δήμητρα Νάτση, ετών 10, στο διπλό ρόλο της “καλής” Καλλιόπης και της “κακής” Πηνελόπης, που τους αποδίδει μοναδικά.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια εποχής ανήκουν στην Ν. Δρακάκη- Κοζακλή, ενώ τους στίχους και τη μουσική επιμελήθηκε η Δ. Καραμπεροπούλου. Στο φωτισμό ήταν ο Θ. Ντούλας και ο Γ. Μασέλης, ενώ τη μετάφραση του έργου της Λώρεν Γουίλσον έχει κάνει η Ε. Ρόμπου.

Η τελευταία παράσταση είναι σήμερα Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου- αλλά δεν αποκλείεται να δοθούν ακόμη δυο παραστάσεις το επόμενο Σαββατοκύριακο για όσους δεν πρόλαβαν να τη δουν, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Βάτσος.