logo


Η Μαίρη Ζαμάνη γεννήθηκε και μεγάλωστε στην Κέρκυρα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου καθώς και του τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα τελευταία 24 χρόνια κατοικεί στον Διόνυσο. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο που σπουδάζει στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Εργάστηκε για χρόνια ως καθηγήτρια στο χώρο της εκπαίδευσης και ως μεταφράστρια στον ιδιωτικό τομέα ενώ μετέπειτα ασχολήθηκε με τη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και την αλληλεπίδρασή της στον κοινωνικό ιστό. Η συγγραφή ήταν ανέκαθεν ένας τρόπος να επικοινωνεί με τον κόσμο, έτσι το 2018 έγραψε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Οσο κρατάει μια στιγμή».

Η αγάπη της για τα κοινά την ώθησε να ασχοληθεί για τέσσερα  χρόνια ως εθελόντρια βιβλιοθηκονόμος στο Λύκειο της Ανοιξης (2011- 2015). Έκτοτε αποφάσισε να συμμετάσχει ενεργά για το καλό του τόπου της μέσα από τη συμμετοχή της  στις δημοτικές εκλογές ως  υποψήφια δημοτική σύμβουλος των Ανοιχτών Οριζόντων.

«Σε αυτό το ταξίδι έχω συμμάχους την αγάπη μου για τον πολιτισμό και τον ίδιο τον κόσμο! Ζούμε σε μια περιοχή γεμάτη ιστορία και πολιτισμό και όραμά μου είναι να κάνουμε μια πόλη ακόμα πιο όμορφη, ακόμα πιο ασφαλή που ν’ αποτελεί πρότυπο και να δημιουργεί  εξελίξεις».

———-

Ο Ιωάννης Μ. Ιεσσαί γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Το μεγαλύτερο μέρος των παιδικών του χρόνων, το έζησε στον Εύξεινο Πόντο Σταμάτας και στην ευρύτερη περιοχή ενώ από το 2009 είναι μόνιμος κάτοικος. Είναι έγγαμος με τρία παιδιά.

Σπούδασε Μηχανικός Ιατρικών οργάνων και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (King’s College London), όπου σπούδασε Φυσική με ειδίκευση στις Ιατρικές εφαρμογές. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού MSc στην Ιατρική Φυσική (Medical Physics) από το πανεπιστήμιο του Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά τη διάρκεια της εργασιακής του πορείας ολοκλήρωσε παράλληλα σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde στη Γλασκόβη.

Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε στο χώρο της εκπαίδευσης ως επιστημονικός συνεργάτης στα Τ.Ε.Ι Αθηνών. Ως μέλος της Ελληνικής Ομάδας Εργασίας Εμπειρογνωμόνων, πήρε  μέρος στην μελέτη για τη «Δημιουργία κριτηρίων στα πλαίσια του οικολογικού σήματος, από την έναρξή της μέχρι και την επιτυχή έγκρισή της (8/1998 προσδιορισμός οικολογικών κριτηρίων ECOLABEL). Σε αυτό το πλαίσιο, συνεργάστηκε με άλλες κοινοτικές χώρες, συμμετείχε στην COMISSION  (Βρυξέλλες) και στις ομάδες εργασίας που αφορούσαν την μελέτη του κύκλου ζωής  του προϊόντος (LCI, LCA) σε συνεργασία με την Ολλανδική εταιρεία Συμβούλων TAUW MILIEU. Επίσης, συνέβαλε επιτυχώς στην επεξεργασία δεδομένων περιβαλλοντικού χαρακτήρα με ιδιαίτερη έμφαση στις χώρες του Νότου της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Εργάζεται στην εταιρεία PHILIPS από το 1997 στη θέση του Μηχανικού Πωλήσεων (Sales Engineer) στα Ακτινολογικά, Αγγειογραφικά Συστήματα, Αξονικούς/Μαγνητικούς Τομογράφους κ.λπ. Ανέλαβε υπεύθυνος προϊόντων Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών (Product Specialist)  πραγματοποιώντας παρουσιάσεις και προσφορές και διαγνωστικών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό τομέα.

Στη πορεία ανέλαβε καθήκοντα ως Υπεύθυνος  Λογαριασμών Στρατηγικών Πελατών (Key Account Manager). Συμμετέχει στις προβλέψεις και στην στρατηγική πωλήσεων και προγραμματισμού ενώ είναι αρμόδιος για την σύνταξη εμπορικών προσφορών καθώς και την επικοινωνία με τον κατασκευαστικό οίκο.

————

Η Σπυριδούλα Προβατά Καρακώστα γεννήθηκε στην Κέρκυρα και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου σπούδασε Νοσηλευτική. Εργάστηκε σε αυτόν τον τομέα για τριάντα ολόκληρα χρόνια, προσφέροντας με κάθε δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες της.

Στην προσωπική της ζωή απολαμβάνει τη θαλπωρή μίας όμορφης, πολυμελούς οικογένειας, με παιδιά και εγγόνια.

Ούσα μόνιμη κάτοικος του Κρυονερίου  προσέφερε τα τελευταία χρόνια τις υπηρεσίες της στο ΚΑΠΗ Κρυονερίου, συμμετέχοντας ενεργά ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής. Στη συνέχεια, εντάχθηκε ως μέλος στο Δ. Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Η ΕΣΤΙΑ» του Δήμου Διονύσου. 

«Σε αυτές  τις δημοτικές εκλογές, αποφάσισα να ασχοληθώ σε ευρύτερο πεδίο δράσης με τον Δήμο μας, αξιοποιώντας τη μέχρι τώρα εμπειρία μου όσο και τον ελεύθερό μου χρόνο στη δημιουργική ενασχόληση με τα κοινά. Συμμετέχω στους Ανοιχτούς Ορίζοντες και στηρίζω τον Διονύση Ζαμάνη, γιατί δείχνει ουσιαστικό ενδιαφέρον για τις ανάγκες του τόπου μας, στοχεύοντας στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας».