logo


Ανταλλαγή Δελτίων Τύπου για μια ακόμη φορά ανάμεσα στην παράταξη της Διοίκησης και την Ενωτική Πρωτοβουλία με νεότερη αφορμή την προμήθεια καυσίμων και τη συζήτηση του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου. Στο χθεσινό τους Δελτίο Τύπου οι Ανοιχτοί Ορίζοντες κατηγορούσαν τον επικεφαλής της μείζονος Γ. Καλαφατέλη για ανευθυνότητα, επειδή ο ίδιος και δυο μέλη της παράταξής του, καταψήφισαν την απ’ ευθείας ανάθεση ύψους 120.000 ευρώ για την εν λόγω προμήθεια, στερώντας τη θέρμανση από τα σχολεία και τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου. Στη σημερινή προσωπική του απάντηση ο εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος κατηγορεί ευθέως τον νυν Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη για «διαστρέβλωση της αλήθειας, ψευδολογία, συκοφαντία και απάτη»:

Ανοιχτοί Ορίζοντες: «Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο»

Για άλλη μία φορά, στη χθεσινή συνεδρίαση (25/2) της Οικονομικής Επιτροπής, γίναμε μάρτυρες της απίστευτης ανευθυνότητας του επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Καλαφατέλη. Το δεύτερο θέμα της συνεδρίασης της  Οικονομικής Επιτροπής αφορούσε στην παράταση της ισχύουσας σύμβασης  προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών για τις ανάγκες του Δήμου,  λόγω του ότι ο νέος ανοιχτός διαγωνισμός προμήθειας τους που είναι σε εξέλιξη, εξ αιτίας της γραφειοκρατίαςροσυμβατικός έλεγχος),  δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Για άλλη μια φορά ο κ. Καλαφατέλης στάθηκε στο ύψος ….  της ανευθυνότητάς του, καταψηφίζοντας την εισήγηση που προέβλεπε την παράταση της ισχύουσας σύμβασης για δύο μήνες. Ψήφισε δηλαδή να μην θερμαίνονται τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα δημοτικά κτίρια. Να μην υπάρχει η δυνατότητα εφοδιασμού με καύσιμα των οχημάτων του δήμου,  να μην γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, να μην κινείται κανένα όχημα του Δήμου, να παραλύσουν τα πάντα, επικαλούμενος τοατράνταχτο επιχείρημα «δεν ψηφίζω αναθέσεις».

Δεν μας εκπλήσσει βέβαια το γεγονός. Είναι γνωστή,  η συνεχής και  επαναλαμβανόμενη τακτική του, να προσπαθεί να φέρει εμπόδια  με κάθε τρόποστην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Όπως, πριν λίγους μήνες το καλοκαίρι,  δεν ψήφιζε να κοπούν τα χόρτα από τους κοινόχρηστους χώρους, με τον τεράστιο κίνδυνο της πυρκαγιάς να καιροφυλακτεί, όπως επίσης πριν λίγες μέρες η παράταξή του απείχε εσκεμμένα από τις δημαιρεσίες,  για την αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους της και αντιπρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου, με επακόλουθο να μην μπορεί να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο για την ανάδειξη νέου αντιπροέδρου.

Δυστυχώς για τον κ. Καλαφατέλη, ο Δήμος με τις άοκνες προσπάθειες της διοίκησης λειτουργεί απρόσκοπτα προς όφελος των πολιτών.

Και η προσωπική απάντηση του κ. Καλαφατέλη:

27 Φεβρουαρίου 2019

Επί 4,5 χρόνια διαστρέβλωση της αλήθειας, ψευδολογία, συκοφαντία και απάτη.

Αυτός είναι ο σημερινός δήμαρχος του Διονύσου.

Έφερε στην Οικονομική Επιτροπή το θέμα της ανάθεσης προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών αξίας 120.000 ευρώ, με βάση εισήγηση της αντιδημάρχου του.

Και τι υπογράφει, επί λέξει, η αντιδήμαρχος;

«Η ανάγκη προμήθειας υγρών καυσίμων και λιπαντικών για το Δήμο μας είναι επιτακτική και άμεση και προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του στόλου των οχημάτων»

Αφού, λοιπόν, από τις 6/2/19 μέχρι τις 14/2/19 (!!!) δεν «κατάφεραν» να επικοινωνήσουν με τον μειοδότη (με έδρα εντός του λεκανοπεδίου), προχώρησε την ανάθεση στον δεύτερο.

Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί. Φρόντισε, ξεπερνώντας και τις προσωπικές του επιδόσεις αθλιότητας, να με κατηγορήσει ότι δήθεν καταψήφισα τη δαπάνη για τη θέρμανση των σχολείων (!!!)

Ο κ. Ζαμάνης βρίσκεται σε απόγνωση και πανικό. Αντιδρά σπασμωδικά και ανήθικα. Την τελική απάντηση θα τη λάβει σύντομα.

Γιάννης Καλαφατέλης