logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την περασμένη Κυριακή και με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό, ο σύλλογος πραγματοποίησε με επιτυχία, με την συμμετοχή περίπου 30 μελών και φίλων του, μία ακόμη εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος «γνωρίζω τον τόπο που ζω»…

Η εκδήλωση αυτή περιελάμβανε περιήγηση με ξενάγηση στα πρώην βασιλικά κτήματα και ανάκτορα Τατοϊου. Ξεναγός, για μία ακόμη φορά, ήταν ο κ. Ευάγγελος Μπαλιούσης, βιολόγος, περιβαλλοντολόγος και υπεύθυνος της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. Οι συμμετέχοντες, πέρα από μία ωραία βόλτα στο κατάφυτο χώρο, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην χλωρίδα του τοπίου, αλλά και στην ιστορία των ανακτόρων και όλων των 39 κτιρίων των κτημάτων.

Ο σύλλογος θερμά ευχαριστεί αυτούς που συμμετείχαν και ιδιαίτερα το κ. Μπαλιούση που για μία ακόμη φορά μάς ενθουσίασε με τις γνώσεις του για το περιβάλλον της Ανατολικής Αττικής και την ιστορία των ανακτόρων και λοιπών κτηρίων.

Η υπέροχη αυτή μέρα έκλεισε με γεύμα στο γνωστό παλιό εστιατόριο «Λεωνίδας» με τις επίσης γνωστές παραδοσιακές συνταγές του.

Ο σύλλογος σύντομα θα ανακοινώσει την νέα του εξόρμηση, όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και απευθύνεται σε συμπολίτες μας κάθε ηλικίας. Πιστεύουμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις μας δίνουν την ευκαιρία να γνωριστούμε, να συζητήσουμε για τα ζητήματα που μάς απασχολούν, αλλά και να διασκεδάσουμε, χαιρόμενοι το όμορφο φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας.

Μάκης Πατσώνης

Αντιπρόεδρος ΔΣ