logo


Την τροποποίηση της πρόσφατης απόφασης που αφορά στην εκ μέρους του Δήμου Διονύσου καταβολή 1,3 εκατομμμυρίων ευρώ προς 8 εργαζόμενους για μισθολογικές διαφορές λόγω λανθασμένης κατάταξης, θα συζητήσει και πάλι η Οικονομική Επιτροπή σε κατεπείγουσα συνεδρίασή της τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στις 9 το πρωί, ζητώντας την έγκριση να ασκηθούν ένδικα μέσα κατά της εκτέλεσης πληρωμής του παραπάνω ποσού.

Υπενθυμίζεται ότι- όπως είχε καταγράψει αναλυτικά η Οδός Διονύσου- το θέμα της άσκησης ή όχι ένδικων μέσων είχε συζητηθεί και την περασμένη Τρίτη 19/2. Τότε η αποχή από την ψηφοφορία της μείζονος μειοψηφίας, που διαθέτει τρία μέλη στην Επιτροπή, συνυπολογίσθηκε στις αρνητικές ψήφους των Δ. Κωστάκη και Π. Τσούκα και έδωσε- με 5 ψήφους κατά και 4 υπέρ- το αποτέλεσμα να μην ασκηθούν τα ένδικα μέσα της ανακοπής και αναστολής εκτέλεσης της πληρωμής, ανοίγοντας το δρόμο στους 8 εργαζόμενους να διεκδικήσουν τα χρήματα που με τελεσίδικη και αμετάκλητη δικαστική απόφαση δικαιούνται.

Πιθανολογείται- σ.σ. γιατί συνημμένη εισήγηση δεν έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου-  πως τη Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή θα επαναλάβει την απόφαση, με ορθό τρόπο αυτή τη φορά, εγκρίνοντας την άσκηση ένδικων μέσων.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει και το επόμενο θέμα, που αφορά στην απ’ ευθείας ανάθεση καυσίμων και λιπαντικών για το στόλο οχημάτων του Δήμου. Σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Α. Πέππα, τα χρήματα από την τρέχουσα σύμβαση επαρκούν για την προμήθεια καυσίμων ενός μόνο μήνα. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτός διαγωνισμός, που όμως δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν περάσει ένα τρίμηνο. Έτσι προτείνεται η επείγουσα απ΄ευθείας ανάθεση για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών ύψους 119.679,2€, που εκτιμάται πως θα καλύψει το τρίμηνο αυτό.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη απόφασης έγκρισης άσκησης ενδίκου μέσου – τροποποίηση απόφασης.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 2ο: Άμεση και Επείγουσα Ανάγκη για την απευθείας ανάθεση για την Προμήθεια Υγρών Καυσίμων και Λιπαντικών του ∆ήμου ∆ιονύσου.