logo


Την πρώτη της συνεδρίαση για το 2019 θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Διονύσου, με 5 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους η έκθεση των πεπραγμένων της Επιτροπής για τις μόλις 8 συνεδριάσεις του 2018.

Αξίζει εδώ να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη Επιτροπή είναι αποφασιστικό και εισηγητικό όργανο άσκησης των αρμοδιοτήτων του εκάστοτε Δήμου που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής, τη χωροταξία, την πολεοδομία και την προστασία του περιβάλλοντος. Στα 8 χρόνια του καλλικρατικού Δήμου Διονύσου η Επιτροπή έχει πραγματοποιήσει: 11 συνεδριάσεις το 2011, 12 συνεδριάσεις το 2012, 15 συνεδριάσεις το 2013 και 8 συνεδριάσεις το 2014, οπότε και ολοκληρώθηκε η θητεία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Από το 2015 μέχρι και το 2018 ο αριθμός των συνεδριάσεων κατ’ έτος είναι μονοψήφιος, με «ιστορικό χαμηλό» το 2017 οπότε και πραγματοποιήθηκαν μόνο 6 συνεδριάσεις. Από το Μάιο της ίδιας εκείνης χρονιάς, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπως και στην Οικονομική Επιτροπή, συμμετέχουν μέλη μόνο από τις παρατάξεις της Διοίκησης και της μείζονος μειοψηφίας, αποτέλεσμα ενός ακόμη αλαλούμ στις Δημαιρεσίες του Μαρτίου 2017: Ήταν τότε που επιχειρήθηκε από τη Διοίκηση να εκλεγεί Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με περισσότερες αρνητικές από τις θετικές ψήφους, αλλά η απόφαση προσεβλήθη από τις παρατάξεις της μειοψηφίας και ακυρώθηκε. Στο μεταξύ, οι τελευταίες αρνούνταν να προσέλθουν σε συνεδρίαση και να νομιμοποιήσουν έτσι μια παράνομη διαδικασία, με αποτέλεσμα να μη γίνει ποτέ εκλογή μελών στις 2 Επιτροπές του Δήμου, αλλά ορισμός τους με βάση τον αριθμό των ψήφων και με τη συμμετοχή μόνο δυο παρατάξεων.

Η έκθεση πεπραγμένων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για το 2018 περιλαμβάνει συνολικά 34 αποφάσεις σχετικές με πολεοδομικές ρυθμίσεις, με κοπές δέντρων, αλλά και κανονιστικού χαρακτήρα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το 5ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, που αφορά στη διάνοιξη οδών πυρασφάλειας στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, κατόπιν αιτήματος παρόδιων ιδιοκτητών. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για τις οδούς Αδραμυτίου, Κίου, Βιζυηνού και Υψηλάντου, των οποίων ζητείται η διάνοιξη βάσει σχεδίου από ιδιώτη τοπογράφο, με την εποπτεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και με έξοδα των αιτούντων ιδιοκτητών. Το αίτημα απευθύνεται κατ’ αρχάς στο Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου, όπου όμως δεν έχει ακόμη συζητηθεί.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1o: Έγκριση εισόδου – εξόδου οχημάτων επί της οδού Ασκληπιού 7 της Δ.Κ. Κρυονερίου από υπαίθριο χώρο στάθμευσης ιδιωτικής χρήσης της εταιρείας ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΑΒΕΕ.

ΘΕΜΑ 2o: Τροποποίηση της υψομετρικής μελέτης της οδού Σολωμού μεταξύ των Ο.Τ. 45- 46 του ρυμοτομικού σχεδίου «Ν. Αιολίς» της Δ.Κ. Διονύσου.

ΘΕΜΑ 3o: Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων έτους 2018 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 4o: Έγκριση ή μη κοπής δέντρων που φύονται σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

ΘΕΜΑ 5o: Διάνοιξη οδών πυρασφάλειας στη ΔΕ Διονύσου