logo


Τη φιλοδοξία να σπάσει το δίπολο Ζαμάνη- Καλαφατέλη και να είναι η παράταξη “Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου” παρούσα τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, και εν τέλει να αναδειχθεί Δημοτική Αρχή, εξέφρασε χθες ο Κ. Κουριδάκης υποψήφιος Δήμαρχος, στην ανοιχτή συνέντευξη Τύπου, που οργάνωσε η παράταξη στο καφέ Σταθμός στον Άγ. Στέφανο.

Ο νέος συνδυασμός, που προέρχεται από τη συνεργασία δυο παρατάξεων, του Εύπολις με επικεφαλής τον κ. Κουριδάκη,  και της Συνεργασίας Δημοτών Διονύσου με επικεφαλής τον Δ. Αλεξανδρή, κεντρικό σημείο στη φιλοσοφία του έχει αφενός την επιστροφή των πολιτών στα κοινά, με όλα τα εργαλεία που προβλέπει ο νέος αυτοδιοικητικός νόμος του Κλεισθένη, αλλά και με όσα σχετίζονται με την ηλεκτρονική δημοκρατία, που εφαρμόζονται ήδη σε άλλους Δήμους με μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Και αφετέρου με ελεγκτικούς μηχανισμούς, που είτε προβλέπονται στον “Κλεισθένη” είτε θα θεσμοθετήσει η παράταξη ως Δημοτική Αρχή.

Η σύμπραξη των δυο παρατάξεων έφερε το πάντρεμα ανάμεσα στις κεντρικές θεματικές ενότητες του περιβάλλοντος και της καθημερινότητας του πολίτη, που απασχολούσαν τον Εύπολι, και στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και της λειτουργίας του Δήμου, που αποτελεί κομβικό σημείο στους στόχους της Συνεργασίας Δημοτών. Η χθεσινή συνέντευξη Τύποu ήταν ταυτόχρονα και μια πρώτη γνωριμία της παράταξης με αρκετούς συνδημότες, ανάμεσά τους και ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σπ. Γιαννουλάτος, αλλά και ο αρχιτέκτονας Μ. Κασιμάτης, παλιός αυτοδιοικητικός, Αντιδήμαρχος του Κ. Μπέη στο Δήμο της Αθήνας.

Κοινή διαπίστωση των δυο συνεργατών, τέλος, ήταν πως η νέα παράταξη μπορεί να κάνει τη διαφορά στο Δήμο Διονύσου, και λόγω του ανθρώπινου δυναμικού της που διαθέτει πλούσια ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Σχετικό από τη χθεσινή εκδήλωση το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Με στόχο τη 2η Κυριακή των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, η κίνηση «Εύπολις-Συνεργασία Δημοτών» θα διεκδικήσει ουσιώδη ρόλο προκειμένου να αλλάξει το ξεπερασμένο και αναποτελεσματικό μοντέλο διοίκησης του Δήμου Διονύσου. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 19 Φεβρουαρίου 2019, προς τους εκπροσώπους του Τύπου και των τοπικών ΜΜΕ, στο καφέ «Σταθμός» στον Άγιο Στέφανο, ο επικεφαλής της κίνησης, Κωστής Κουριδάκης, δόθηκε έμφαση στα ποιοτικά στοιχεία τόσο των υποψηφίων που θα καταρτίσουν το ψηφοδέλτιο όσο και των προγραμματικών θέσεων οι οποίες διαμορφώνονται από τη Συντονιστική Επιτροπή και θα ανακοινώνονται στην πορεία. Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου ευχαρίστησε τον Δημήτρη Αλεξανδρή και την ομάδα της «Συνεργασίας Δημοτών» για την «καθαρή» -όπως την χαρακτήρισε- σύμπραξη με την πρωτοβουλία «Εύπολις» πάνω σε κοινά αποδεκτές βασικές αρχές. Οι κ.Κουριδάκης και Αλεξανδρής, όπως επίσης στελέχη της ενιαίας πλέον κίνησης συζήτησαν με τους δημοσιογράφους και τους παρευρισκομένους φίλους και υποστηρικτές της παράταξης «Εύπολις-Συνεργασία Δημοτών» για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τις 7 Κοινότητες της περιοχής, για το παρελθόν και το παρόν, κυρίως όμως το μέλλον στην προοπτική καλύτερης ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων. Η διαφάνεια στις αποφάσεις, ο ρεαλισμός στο σχεδιασμό, η ταχύτητα στην εκπόνηση έργων, η διασφάλιση υψηλού μέσου όρου εξυπηρέτησης του δημότη με σύγχρονα εργαλεία ενημέρωσης και διαβούλευσης (ηλεκτρονική διακυβέρνηση), η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας, το κυκλοφοριακό, η αστυνόμευση, η καταπολέμηση της αυθαιρεσίας, η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελούν θέματα απόλυτης προτεραιότητας!