logo


Μια ψηφοφορία ήταν αρκετή ώστε ο δημοτικός σύμβουλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Γ. Κανατσούλης να εκλεγεί Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, στη σημερινή (Κυριακή 17 Φεβρουαρίου) επαναληπτική ειδική συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Ο κ. Κανατσούλης προτάθηκε από την παράταξή του, όπως ορίζεται από το νόμο, και εν συνεχεία ψηφίστηκε σε μυστική ψηφοφορία από 23 συναδέλφους του, ενώ βρέθηκαν 2 άκυρα και 3 λευκά, σύμφωνα με το αποτέλεσμα που ανακοίνωσε ο προεδρεύων Τ. Μπάσης.

Ο νέος Αντιπρόεδρος, που επί Διοίκησης Καλαφατέλη είχε διατελέσει Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, θα παραμείνει στη θέση αυτή για τους επόμενους 6 μήνες και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2019, μέχρι δηλαδή να αναλάβει καθήκοντα η νέα Δημοτική Αρχή, που θα προκύψει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαϊου.

Στη σημερινή συνεδρίαση παρέστησαν 14 δημοτικοί σύμβουλοι από την πλευρά της Διοίκησης, 6 από τη μείζονα μειοψηφία, ανάμεσά τους για πρώτη φορά και ο Λ. Φωτέλης στη θέση του Τ. Καρασαρλή που παραιτήθηκε πρόσφατα, τρεις από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο, τα δυο μέλη της ΔΑΔΙΟΝ και ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, καθώς και οι ανεξάρτητοι Σ. Γιαννουλάτος και Γ. Ίσσαρης.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την ώρα που προβλέπει η σχετική εγκύκλιος του ΥΠΕΣ, δηλαδή στις 10 το πρωί, και όχι άλλη ώρα, όπως επεσήμανε ο Γ. Ζυγούνας από τη ΔΑΔΙΟΝ. (σ.σ. Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Κυριακή 10/2, η συνεδρίαση είχε ορισθεί για τις 5 το απόγευμα και δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας). “Για την αλλαγή της ώρας ίσως τότε να ήμασταν σύμφωνοι αν είχε ζητηθεί η συναίνεσή μας”, είπε ο κ. Ζυγούνας απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη, που στην εκπνοή της συνεδρίασης, αντέταξε πως η συναίνεση πρέπει να υπάρχει στις πράξεις, και όχι στα λόγια.