logo


Κοινή κάθοδο με ενιαίο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, όπου θα συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις με ίσο αριθμό υποψηφίων, όσον αφορά στις εκλογές για την ανάδειξη Τοπικών Συμβουλίων στις 7 Δημοτικές Κοινότητες, προτείνει η δημοτική παράταξη Μαζί για το Διόνυσο με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο το Ν. Κλήμη:

Δροσιά, 14 Φεβρουαρίου 2019

Το χαρακτηριστικό αυτών των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ότι όλες οι παρατάξεις και οι υποψήφιοι δήμαρχοι διακηρύσσουν την αναγκαιότητα των συναινέσεων και των προγραμματικών συγκλίσεων, με σκοπό την σύνθεση των διαφορετικών απόψεων και προσεγγίσεων με γνώμονα το κοινό καλό, των δημοτών και του Δήμου Διονύσου.

Σε όσες συζητήσεις λάβαμε μέρος, διατυπώσαμε με πλήρη καθαρότητα τις απόψεις μας, προτείναμε και αποδεχθήκαμε προτάσεις και καταλήξαμε σε ασφαλή συμπεράσματα και αποφάσεις. Κάποιες επαφές κατέληξαν σε συμφωνίες και κάποιες όχι. Αυτό όμως δεν αλλάζει την ουσιαστική αναγκαιότητα για την διαρκή αναζήτηση κοινών τόπων μεταξύ των παρατάξεων και των προσώπων που δραστηριοποιούνται σε αυτές.

Τρεις μήνες πριν από τις εκλογές το τοπίο δείχνει να ξεκαθαρίζει ως προς το ποιες θα είναι τελικά οι παρατάξεις που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Δημοτών στο δήμο Διονύσου. Εξακολουθώντας την προσπάθειά μας να αναδείξουμε όλα όσα μας ενώνουν και όχι εκείνα που μας χωρίζουν, θεωρούμε ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή για την διατύπωση της παρακάτω δημόσιας πρότασης συνεργασίας που συνοψίζεται σε τρεις άξονες:

ï Κοινή κάθοδος όλων των παρατάξεων στις επτά δημοτικές κοινότητες

ï με την κατάρτιση ενιαίου ανεξάρτητου ψηφοδελτίου σε κάθε μία από αυτές με την ονομασία της κάθε περιοχής (π.χ. Τοπική Κοινότητα Σταμάτας, Τοπική Κοινότητα Κρυονερίου κ.ο.κ.) χωρίς άλλα διακριτικά, λογότυπα ή επωνυμία οποιασδήποτε παράταξης,

ï και την συμμετοχή ίσου αριθμού υποψηφίων από κάθε παράταξη, αναλόγως του αριθμού που προβλέπει ο νόμος σε κάθε κοινότητα και του αριθμού των παρατάξεων που θα ενδιαφερθούν να συμμετάσχουν, με πρόβλεψη και ανεξάρτητων υποψηφιοτήτων.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο: α)  η ψηφοφορία ανάδειξης των τοπικών συμβουλίων γίνεται με ανεξάρτητα ψηφοδέλτια (όχι με το ενιαίο ψηφοδέλτιο της κάθε παράταξης για τον Δήμο) και β) με χωριστή κάλπη. Ταυτόχρονα, είναι γνωστό ότι αναμένεται τροπολογία ως προς τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της κάθε τοπικής κοινότητας.

Αν για το επίπεδο του δημοτικού Συμβουλίου υπήρξαν δυσκολίες ή αγκυλώσεις για ευρύτερες συνεργασίες, η πρότασή μας στο πεδίο των τοπικών Κοινοτήτων προσφέρει την ευκαιρία στους Δημότες να εκλέξουν τους καλύτερους (κατά την άποψή τους) και να μην εγκλωβιστούν σε παραταξιακές σφραγίδες, διαμάχες ή/και ιδεολογικές προσεγγίσεις. 

Καλούμε όλες τις παρατάξεις  και τους ανεξάρτητους υποψηφίους να συνδράμουν με την συμμετοχή τους στην  διαμόρφωση της τελικής πρότασης ώστε να αποδείξουμε ότι ο εποικοδομητικός διάλογος μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργικές και υλοποιήσιμες συνθέσεις και συναινέσεις που τελικά θα επιλύουν τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, δημιουργώντας ταυτόχρονα κατάλληλες συνθήκες για την προετοιμασία ευρύτερων προεκλογικών και μετεκλογικών συνεργασιών.

Νίκος Κλήμης 

Υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου