logo


Τις ευχαριστίες τους προς τη Δράση συν- Πολιτών, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για κοινή συμπόρευση, εκφράζουν με την παρακάτω ανοιχτή επιστολή οι Γ. Καλαφατέλης και Π. Βορριάς, εκ μέρους της συμπαράταξης της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και της Συμμαχίας για τον Πολίτη. Διατυπώνουν παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η σύγκλιση κινείται στην κατεύθυνση μιας ευρείας συμπαράταξης δημιουργικών δυνάμεων με στόχο μια άλλη αναγεννητική πορεία για το Δήμο Διονύσου:

Διόνυσος 14/2/2019

Αγαπητέ Ηλία,

Στο πρόσωπο σου ευχαριστούμε την Κίνηση “Δράση συμπολιτών”, για την ανταπόκρισή της στο ανοικτό κάλεσμα για κοινή μας συμπόρευση.

Εσύ γνωρίζεις από μέσα και πολύ καλά μάλιστα, ότι η δημοτική λειτουργία είναι γεμάτη ελλείψεις και παθογένειες σε τέτοιο βαθμό, που οδήγησαν τον Δήμο σε παραλυτικές λειτουργίες και δεν του επέτρεψαν να κινηθεί σε σωστές κατευθύνσεις.

H κατάσταση αυτή πρέπει να ανατραπεί και όχι να διαιωνισθεί. Η σημερινή Διοίκηση πρέπει να υποκατασταθεί από μια άλλη που δεν θα έχει καμιά σχέση με τη σημερινή.

Χαιρόμαστε, που ως συγκροτημένη, δημιουργική και ήρεμη δύναμη, αναγνωρίζετε ότι οι πολιτικές προτάσεις μας μπορούν να συμβάλουν στην κατεύθυνση αυτή.

Ιδιαίτερα όμως χαιρόμαστε για το γεγονός, ότι για να έχει προοπτική το δύσκολο αυτό εγχείρημα, πρέπει να συγκλίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες δημιουργικές δυνάμεις.

Και σεις το κάνετε πράξη, με τη συμβολή σας να συγκροτηθεί μια ευρεία Συμπαράταξη των Δυνάμεων αυτών, πάνω σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο δομημένο με όραμα και σχέδιο.

Ένα προγραμματικό πλαίσιο, που θα διαπνέεται από τις θεμελιώδεις Αρχές:

 Του Σεβασμού προς τους Συμπολίτες μας.

 Του Δημοκρατικού Διαλόγου, της Κοινωνικής Συμμετοχής και της Επίτευξης Συναινέσεων.

 Του Κοινωνικού Ελέγχου και της Λογοδοσίας.

 Της Διαφάνειας, της Χρηστής Διαχείρισης και της Μηδενικής Ανοχής στη Διαφθορά.

 Της Αποκεντρωτικής Λογικής.

Αγαπητέ Ηλία,

Μπορεί όλοι μας να έχουμε ξεκινήσει από διαφορετικές αφετηρίες. Όμως είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι η συνύπαρξή μας στοχεύει στο καλό του τόπου και αποτελεί υποχρέωση όλων μας, για τον άμεσο τερματισμό της σημερινής κατάστασης, ώστε να αρχίσει μια άλλη αναγεννητική πορεία για την Κοινωνία και τους Κατοίκους του Δήμου μας.

Προσβλέποντας σε μια εποικοδομητική συνεργασία μαζί σας, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο σημαντικό έργο που αναλαμβάνουμε μαζί να φέρουμε σε πέρας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ         ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΡΡΙΑΣ