logo


Με κοινό Δελτίο Τύπου απαντούν τρεις από τις 4 παρατάξεις της μειοψηφίας- η Ενωτική Πρωτοβουλία, η Νέα Πνοή για το Διόνυσο και η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου- στην χθεσινή (12/2) προσωπική καταγγελία του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη, που στόχο είχε τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Αιτία για την καταγγελία αυτή, υπενθυμίζεται, η απουσία των παραπάνω παρατάξεων από την ειδική συνεδρίαση της περασμένης Κυριακής 10 Φεβρουαρίου, με θέμα την εκλογή Αντιπροέδρου στη θέση του Τ. Καρασαρλή, που είχε ως αποτέλεσμα να μη σημειωθεί απαρτία:

Ο κ. Ζαμάνης με προσωπική του ανακοίνωση, υπερβαίνει κάθε όριο κοινής λογικής, για την μη προσέλευση, την περασμένη Κυριακή, των Συμβούλων της μειοψηφίας για την αντικατάσταση του παραιτηθέντος Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ).

Συγκεκριμένα:

Αποδίδει προθέσεις στον παραιτηθέντα Αντιπρόεδρο κ. Καρασαρλή, παραβλέποντας αυτές που έδωσε ο ίδιος στο ΔΣ. Και βέβαια, σε δουλειά να βρισκόμαστε, ο κ. Καρασαρλής αναγκάστηκε να τον διαψεύσει αποστομωτικά.

Μιλά για πρωτοφανή για την πόλη μεθόδευση, με ενορχηστρωτή τον κ. Καλαφατέλη. Και το κάνει μονομερώς, αποκρύπτοντας ότι οι μισοί περίπου Σύμβουλοι από τη δική του ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΕΝΗ Δημοτική Ομάδα δεν προσήλθαν.

Άραγε τους συμπεριλαμβάνει και αυτούς στην παραπάνω μεθόδευση;

Συγχρόνως αποκρύπτει το γεγονός ότι η προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία καθορίζει συγκεκριμένη ώρα (10 πμ) της Κυριακής και άρα για να αλλάξει η ώρα αυτή και να τοποθετήσει την 18.00 μμ, χρειαζόταν τουλάχιστον συναίνεση από τις μειοψηφούσες Παρατάξεις, όταν μάλιστα το θέμα αφορά εκλογή Συμβούλου από τη μείζονα εξ αυτών.

Και βέβαια αποδίδει προθέσεις, την ώρα που ο ίδιος δεν τηρεί τη νομιμότητα σε μια απλή υποκειμενική αδυναμία αρκετών από τα μέλη των Παρατάξεών μας, να ανταποκριθούν σε αυτή την υποχρέωση.

Εμείς κ. Ζαμάνη θέλουμε τη λειτουργία του ΔΣ, μήπως και καταφέρουμε κάτι να περισώσουμε, λόγω της διαπιστωμένης ανεπάρκειάς σας. Θέλουμε το ΔΣ, για να εξασφαλίζεται μια στοιχειώδης λειτουργία του Δήμου, όπως π.χ. να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, όταν τελικά δεήσετε να μεριμνήσετε και γι’αυτούς. Θέλουμε το ΔΣ σαν βήμα ελέγχου των πράξεών σας και μέσω αυτού για να δημοσιοποιούνται οι θέσεις μας προς ενημέρωση των συμπολιτών μας, όπως κάναμε πρόσφατα για το μεγάλο θέμα του οδοφωτισμού.

Απευθυνόμενοι στους συμπολίτες μας, τους διαβεβαιώνουμε, ότι εμείς δεν θα δώσουμε άλλοθι στον κ. Ζαμάνη, να ισχυρίζεται ότι το μεγάλο τέλμα που οδήγησε το Δήμο επί των ημερών του, της αδιαφάνειας, των πελατειακών σχέσεων, της αντιδημοκρατικής λειτουργίας, της αναποτελεσματικότητας στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας, με τους γεμάτους λακκούβες δρόμους, τα αμάζευτα σκουπίδια, τα παρατημένα κλαδιά, κ.λπ., να το χρεώνονται άλλοι, όσο κι αν το επιδιώκει.

Οι Παρατάξεις

Ενωτική Πρωτοβουλία

Νέα Πνοή για το Διόνυσο

Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου