logo


Με… κρατήρες έχει γεμίσει το οδικό δίκτυο του Δήμου Διονύσου, που σε ορισμένα σημεία παρουσιάζει την εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου- στερεότυπη έκφραση αλλά πέρα για πέρα αποκαλυπτική!

Και για του λόγου το αληθές, σταχυολογούμε 3 φωτογραφίες από μια περιοχή 4 Οικοδομικών Τετραγώνων στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου:

Κατεβαίνοντας τη Λ. Μητροπολίτου Κυδωνιών, έξω από το 2ο Νηπιαγωγείο και παράλληλα με τη νησίδα, ο δρόμος έχει σηκωθεί επικίνδυνα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όλα τα οχήματα- και όχι μόνο τα λεωφορεία ή τα φορτηγά, μια που πολλοί γονείς παρκάρουν παρά την οδό για να αφήσουν ή να παραλάβουν τα πιτσιρίκια και του Νηπιαγωγείου αλλά και του 2ου Δημοτικού, ακριβώς δίπλα.

Ανεβαίνοντας τη Λ. Αιολίδος, ο “κρατήρας” της φωτογραφίας δεν είναι καινούργιος. Ανοίγει και ξανανοίγει κάθε φορά που θα βρέξει- που σημαίνει πως ποτέ δεν γίνεται δουλειά της προκοπής, ώστε να αποκατασταθεί το οδόστρωμα μια και καλή. Ειρήσθω εν παρόδω, στην Αιολίδος παρατηρούνται σημαντικές φθορές καθόλο το μήκος της διατομής που είχε ανοίξει το έργο της αποχέτευσης. Οι φθορές αυτές- λακούβες και υποχωρήσεις οδοστρώματος- επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα.

Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και κατά μήκος της οδού Κίου, λίγο πριν από την εκκλησία του Αγ. Διονυσίου. Εκεί το οδόστρωμα που είχε καταστραφεί πριν από ένα μήνα, επισκευάστηκε όπως όπως και πλέον υποχωρεί και πάλι με ραγδαίους ρυθμούς. Υπενθυμίζεται πως σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα, ο δρόμος αυτός θα υποδεχθεί την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως- σύμφωνα με τις σχετικές αναρτήσεις στη Διαύγεια- τον Ιανουάριο, αμέσως μετά από την κακοκαιρία, με απόφαση Δημάρχου αναγνωρίστηκε η επείγουσα ανάγκη ανάθεσης Προµήθειας Ψυχρού Ασφαλτικού Μείγµατος για τις φθορές στο Οδικό ∆ίκτυο των 7 ∆ηµοτικών Κοινοτήτων.

Στις 29 Ιανουαρίου η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την προμήθεια ψυχρής ασφάλτου, δαπάνης 11.500 ευρώ, με απ’ ευθείας ανάθεση. Ακόμη μια απ’ ευθείας ανάθεση έγινε με απόφαση Δημάρχου στις 5 Φεβρουαρίου για την προμήθεια έτοιμου σκυροδέματος αξίας 22.800 ευρώ, ενώ την ίδια ημέρα, στις 5/2, η Οικονομική Επιτροπή ανακήρυξε προσωρινούς ανάδοχους στο συνοπτικό διαγωνισμό για την προμήθεια ασφάλτου, συνολικής δαπάνης 26.000 ευρώ. Ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Νοέμβριο του 2018.