logo


Ακόμη να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του Δήμου Διονύσου, παρότι εγκρίθηκε η σχετική αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, καταγγέλλει με σημερινή της ανακοίνωση η Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου:

Μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε εγκρίθηκε η τέταρτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2018 που περιλάμβανε τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων που οφείλει η δημοτική αρχή στους εργαζόμενους της.

Η δημοτική αρχή του κ. Ζαμάνη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ. Ζητούμε άμεσα να κατατεθεί το σύνολο των χρημάτων που οφείλει η δημοτική αρχή βάση δικαστικής απόφασης.

Η στάση της δημοτικής αρχής και η συνεχιζόμενη κοροϊδία σε βάρος των εργαζόμενων πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογές για το σύνολο των εργαζόμενων και των οικογενειών τους. Πρέπει να καταδικάσουν την πολιτική αυτή που θέλει τους εργαζόμενους στην άκρη, που θέλει να απαξιώνει τον ακριβοπληρωμένο στόλο των οχημάτων του δήμου που είναι δημοτική περιουσία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσουν τα αφεντικά τους και να μπάσουν τους εργολάβους σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.

Το είδαμε με το πράσινο, με την αποκομιδή κλαδιών, με τον ηλεκτροφωτισμό με τα LED, τώρα θέλουν να προχωρήσουν και με την αποκομιδή σκουπιδιών, αύριο με όλες τις υπηρεσίες του δήμου.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πατήσουν στην παγίδα του «λιγότερου κακού», των τεχνητών δίπολων, του «πρέπει να φύγουν». Οι εργαζόμενοι έχουν πείρα, η προηγούμενη διοίκηση του κ. Καλαφατέλη έκανε ακριβώς τα ίδια, να μην ξεχνάμε τις πολυήμερες απεργίες και τις καταλήψεις του δημαρχείου, τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, την τρομοκρατία, την δημιουργία των αντι-σωματείων. Ακόμα και το γεγονός ότι ήρθε στα δικαστήρια και ζήτησε την μονιμοποίηση των συμβασιούχων για τα ασφαλιστικά μέτρα έγινε γιατί τον έσυρε το σωματείο των εργαζόμενων με το στανιό.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να καταδικάσουν με την ψήφο τους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μάη όλες τις παρατάξεις που συμφωνούν με την πολιτική του Καλλικράτη, της ανταποδοτικότητας, των εργολάβων και των ιδιωτικοποιήσεων.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Η διοίκηση των δημάρχων που στηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση στην Πάτρα, στην Καισαριανή, στην Πετρούπολη και το Χαϊδάρι έχουν μονιμοποιήσει ΟΛΟΥΣ τους Συμβασιούχους.

ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΕΣΤΡΑ.

Στην Πάτρα που έχει γίνει παράδειγμα αγώνα της δημοτικής αρχής πήραμε μια σειρά από μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων. Την ουσιαστική κατάργηση πληρωμής των παρκόμετρων. Την κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς σε όσους έχουν εισόδημα έως 25.000 ευρώ. Τη μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 23%. Επιπλέον, μέτρα απαλλαγής ή μείωσής τους σε πολλές κοινωνικές ομάδες, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, τα ΑμεΑ και οι πολύτεκνοι. Για το 2018, αυτό αφορούσε πάνω από 3.500 οικογένειες. Στα μέτρα αυτά εντάχθηκαν και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Ίδια είναι και η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ, όπου 6.000 οικογένειες εντάχθηκαν στο μειωμένο τιμολόγιο.

ï ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.

ï ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ ΤΟΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.