logo


Επιστολή για το έργο της αποχέτευσης που υπογράφουν οι Ν. Παππάς πρώην  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Στ. Κριεμάδης και Γ. Κανατσούλης δημοτικοί σύμβουλοι (σ.σ. ο τελευταίος έχει διατελέσει και Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας επί Διοίκησης Καλαφατέλη) και Γ. Πουλίδας δημότης από τη Σταμάτα δίνει σήμερα στη δημοσιότητα η Ενωτική Πρωτοβουλία.  Στην επιστολή αυτή οι παραπάνω απαντούν στην αντίστοιχη της Δημοτικής Αρχή που συνόδευε τους λογαριασμούς του νερού και δίδονται πληροφορίες για την εξέλιξη του έργου αλλά και η δέσμευση ότι μετά τις εκλογές η παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας θα παλέψει για την ολοκλήρωση της αποχέτευσης:

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισες

Αναφερόμαστε στην επιστολή που έστειλε ο κος Ζαμάνης με το λογαριασμό του νερού με σκοπό να μας ενημερώσει για  το έργο της αποχέτευσης.   Αλλά ο σκοπός του είναι άλλος.

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ:

– Nα παρουσιάσει ως θετική την εξέλιξη του έργου.

-Να καλύψει την ανεπάρκεια και την αδράνεια ως προς τον έλεγχο της προόδου,  τη διαχείριση και την αποπεράτωση του έργου.

-Να καλύψει την άστοχη και αδικαιολόγητη παράταση των 20 μηνών  που έδωσε στον ανάδοχο ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.

-Nα κρύψει την περιβαλλοντική και οικονομική ζημιά που υπέστη ο Δήμος με τα δύο χρόνια καθυστέρησης της αποπεράτωσης του έργου που έπρεπε να αποπερατωθεί τον Αύγουστο του 2016

-Να αφήσει τον ΤΟΞΟΤΗ να φύγει αλώβητος παρ’ όλη τη ζημιά που προκάλεσε στο Δήμο με το ελάχιστο έργο που υλοποίησε αφήνοντας μπάζα και λακκούβες στους δρόμους και στα χωράφια.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 του παραδώσαμε  το έργο έτοιμο να το υλοποιήσει χρηματοδοτημένο και με τη σύμβαση που συνοδευόταν από τις απαραίτητες εγγυητικές επιστολές τις οποίες  προσκόμισε ο ανάδοχος συνολικού ποσού 6.5 εκατομ. Ευρώ. Αναφέρει ότι η σύμβαση ήταν εσπευσμένη. Δεν φρόντισε τουλάχιστον να μάθει ότι ο διαγωνισμός είχε ολοκληρωθεί από όλους τους ελέγχους το Νοέμβριο του 2013;

Ποιος Δήμαρχος δεν θα υπέγραφε τότε μια σύμβαση που είχε ελεγχθεί και εγκριθεί από το Ελεγκτικό συνέδριο του Κράτους και συνοδευόταν από εγγυήσεις 6.5 εκατ Ευρώ;

Μέχρι σήμερα όπως ομολογεί και ο ίδιος, χωρίς να κοκκινίζει τουλάχιστον από ντροπή, έχει κατασκευασθεί περίπου το 1/3 του έργου και αυτό ημιτελές αφού δεν έχουν κατασκευασθεί οι προβλεπόμενες παράπλευρες συνδέσεις των κατοικιών.

Eπαίρεται ο κ. Ζαμάνης ισχυριζόμενος ότι με τις συντονισμένες προσπάθειές του πέτυχε την υποκατάσταση του ΤΟΞΟΤΗ από τον Ακτωρα.  Και δύο χρόνια που χρονοτριβούσε αφού έβλεπε ότι το έργο δεν περπατάει  γιατί δεν έκανε την υποκατάσταση αφού μπορούσε να το κάνει;     Γιατί μας κοροϊδεύει

Η μόνη συντονισμένη προσπάθειά τους ήταν που ως αντιπολίτευση το 2013 ο κος Ζαμάνης με τον κ. Πασιπουλαρίδη έκαναν προσφυγή εναντίον της κατασκευής  του κεντρικού αντλιοστασίου της ΕΥΔΑΠ στην οδό Παπανικολή στη Σταμάτα με αποτέλεσμα η κατασκευή του πρωτεύοντος δικτύου από την ΕΥΔΑΠ να καθυστερήσει περίπου 3 χρόνια και με κίνδυνο να μην κατασκευασθεί ποτέ. Ευτυχώς που ευαίσθητοι πολίτες και Δημοτικός σύμβουλος  από την παράταξή μας φρόντισαν τον αποχαρακτηρισμό του χώρου από το Δασαρχείο  και έτσι σήμερα η ΕΥΔΑΠ κατασκευάζει το έργο της με γοργούς ρυθμούς. Και να μην τολμήσει να καπηλευθεί αυτό το έργο όπως καπηλεύθηκε όλα τα έργα που του αφήσαμε έτοιμα.

Επίσης δεν ενδιαφέρθηκε στα τεσσεράμισι μέχρι σήμερα χρόνια της θητείας του, να αναθέσει τη μελέτη τις αποχέτευσης των υπολοίπων περιοχών της Σταμάτας στον Εύξεινο Πόντο και την Προκόνησο μία  μελέτη της τάξεως των 20.000 Ευρώ, όπως εμείς είχαμε συμφωνήσει με το γραφείο μελετών που εκπονούσε τις μελέτες του Αγίου Στεφάνου Ραπεντώσας κ.λπ. με αποτέλεσμα η περιοχή αυτή να έχει μείνει πίσω. Εμείς θα φροντίσουμε να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο για να ενταχθούν και αυτές οι περιοχές στο πρόγραμμα της αποχέτευσης.

Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η αδράνεια και θα είμαστε σε εγρήγορση παρακολουθώντας  στενά την πρόοδο των εργασιών του Άκτωρα οι οποίες εργασίες σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες δεν φαίνεται να ικανοποιούν το χρονοδιάγραμμα.  Οι εκλογές είναι κοντά και θα κληθούμε να τελειώσουμε αυτό το έργο πνοής για το οποίο η παράταξή μας πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει.

Για το Γραφείο τύπου της Ενωτικής πρωτοβουλίας

Νίκος Παππάς   πρώην Αντιδήμαρχος ΤΥ

Στέφανος Κριεμάδης   Δημοτικός Σύμβουλος

Ιωάννης Κανατσούλης  Δημοτικός Σύμβουλος

Γεώργιος Πουλίδας   μέλος της ομάδας εργασίας