logo


Με μοναδικό θέμα την εκλογή Αντιπροέδρου Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα. Οι εμβόλιμες αυτές μίνι αρχαιρεσίες υπενθυμίζεται πως προέκυψαν μετά και από την πρόσφατη παραίτηση από το αξίωμα του Τ. Καρασαρλή, δημοτικού συμβούλου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, που θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γ. Πατούλη “Νέα Αρχή για την Αττική” στις εκλογές του Μαϊου.

Η πρόσκληση για την ειδική συνεδρίαση της Κυριακής υπογράφεται από το δημοτικό σύμβουλο της Διοίκησης Τ. Μπάση, που είχε συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 και ο οποίος θα προεδρεύει την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προέρχεται από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, προτείνεται από αυτήν και εφόσον συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία από τα μέλη της παράταξής του, το όνομά του μπαίνει σε μυστική ψηφοφορία από το σύνολο των παρόντων δημοτικών συμβούλων.

Για την εκλογή του απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή τουλάχιστον 21 συμβούλων στο Δήμο Διονύσου. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν σε δυο συνεχόμενες ψηφοφορίες, τότε επαναλαμβάνεται και τρίτη, οπότε αρκεί η απλή πλειοψηφία των παρόντων.

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου».

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου (Ευαγγέλου Πεντζερίδου 03) στις ..10.02.2019.., ημέρα ..Κυριακή.. και ώρα 17:00.., ώστε να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 του Ν. 3852/2010 εκλογή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Πλειοψηφών Σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού

Μπάσης Αναστάσιος