logo


Δεύτερη συνάντηση για το ίδιο θέμα μέσα σε δυο ημέρες για το Δήμαρχο Διονύσου Δ. Ζαμάνη, που  είδε προχθές, Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, τους καθηγητές της πόλης να διαμαρτύρονται μαζικά στο Δημαρχείο για τη δίωξη συναδέλφου τους στο πλαίσιο του διαχειριστικού ελέγχου στις Σχολικές Επιτροπές. Χθες, Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, ήρθε η σειρά της Ένωσης Γονέων Διονύσου να διαμαρτυρηθεί, γιατί η Ό. Χαροκόπου, μέλος της και εκπρόσωπός της στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που μάλιστα εντόπισε πρώτη, το 2015, διαχειριστικά κενά σε πρόχειρο έλεγχο, βρέθηκε τρία χρόνια αργότερα εναγόμενη η ίδια για τα κενά αυτά και είδε το Δήμο Διονύσου να στρέφεται και εναντίον της με αγωγή, αξιώνοντας αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. 

Από την πρώτη στιγμή, εδώ και μήνες που η αγωγή αυτή επιδόθηκε στους εναγόμενους, η Ένωση Γονέων τάχθηκε στο πλευρό των μελών της, στηρίζοντάς τους με κάθε τρόπο, ενώ συχνά καυτηρίαζε τη στάση της Δημοτικής Αρχής. Στην πιο πρόσφατη αντίδρασή της, τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ένωση καταγγέλλει “την συνεχιζόμενη παρωδία”, καθώς και το διασυρμό και τη στοχοποίηση γονιών και εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στις Σχολικές Επιτροπές και οι οποίοι πλέον απειλούνται με οικονομική εξόντωση.

Οι συνεχείς πιέσεις έφεραν ως αποτέλεσμα τη χθεσινή συνάντηση με το Δήμαρχο, ο οποίος δεσμεύθηκε να αποσύρει την αγωγή κατά της εκπροσώπου της Ένωσης Γονέων, δημιουργώντας νέα ερωτηματικά για το χειρισμό της υπόθεσης από την πλευρά του ίδιου και της Δημοτικής Αρχής: Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, ο κ. Ζαμάνης φέρεται να ισχυρίσθηκε πως μέχρι τώρα δεν είχε στα χέρια του παρά μόνο αποσπάσματα της επίμαχης απόφασης και της ψηφοφορίας, όπου δεν εμφανίζονταν τα ονόματα όσων υπερψήφισαν ή καταψήφισαν τον απολογισμό της Σχολικής Επιτροπής για το 2013, ενώ το πλήρες κείμενο το βρήκε μόλις τη Δευτέρα, λίγη ώρα πριν από την παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών και ενώ η εναγόμενη ήταν έτοιμη να ζητήσει εισαγγελική παραγγελία.

Μετά τα παραπάνω, δημιουργούνται επιπλέον ερωτηματικά αναφορικά με το συνολικό χειρισμό της υπόθεσης μέχρι στιγμής και με τα στοιχεία που έχουν χρησιμοποιηθεί για να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες κατά δεκάδων μελών και των δυο Σχολικών Επιτροπών. Με το επιπλέον δεδομένο πως στο πλαίσιο του διαχειριστικού ελέγχου έχουν ζητηθεί και εκπονηθεί δυο πορίσματα- το ένα από ορκωτούς λογιστές κατ’ ανάθεση από τη Διοίκηση του Δήμου και το άλλο από ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα με εισαγγελική παραγγελία- που παρουσιάζουν τεράστιες διαφορές και αποκλίσεις. Ήδη έχει γίνει γνωστό πως ο Εισαγγελέας που ασχολείται με την υπόθεση έχει κάνει δεκτό το πόρισμα του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα, που διαφοροποιεί σημαντικά προς τα κάτω τα οικονομικά ελλείμματα.