logo


Με κοινή τους επιστολή σήμερα Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, οι Γ. Ζυγούνας και Σπ. Σπηλιώτης, δημοτικοί σύμβουλοι με τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου και με 12 αδιάλειπτα χρόνια θητείας στα δημοτικά έδρανα της περιοχής προ και μετά Καλλικράτη, δηλώνουν πως δεν προτίθενται να εκτεθούν ως υποψήφιοι στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα εξακολουθήσουν εντούτοις να ασχολούνται ως ενεργοί πολίτες με τα κοινά του τόπου, ενώ εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως στο Δήμο Διονύσου υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στη Διοίκηση και τους Πολίτες, μέσα από συνεργασίες κινήσεων και στη βάση προγραμματικών δεσμεύσεων:

05/02/2019

Φίλες και Φίλοι                                     

      Αποφασίσαμε από κοινού να απαντήσουμε δημόσια στα επίμονα ερωτήματα πολλών συμπολιτών μας για το αν θα είμαστε ή όχι εκ νέου υποψήφιοι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

      Κατ’ αρχήν θέλουμε να δηλώσουμε ότι μας συγκινεί βαθύτατα το γεγονός ότι πολλοί φίλοι, που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, εκδηλώνουν πρωτόγνωρο ενδιαφέρον για το τι θα κάνουμε.

      Μετά από 12 συναπτά χρόνια συμμετοχής και εκλογής μας στο Δήμο και μάλιστα στις πρώτες θέσεις, πάντοτε με την ψήφο φίλων που μας εμπιστεύονταν, κρίνουμε ότι είναι καιρός για προσωρινή ανάπαυλα, προκειμένου να αναστοχαστούμε και να δράσουμε σε όφελος της κοινωνίας.

      Εξάλλου η συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι το παν.

      Αυτό που έχει σημασία είναι η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και ιδίως στη νεολαία κι αυτό μπορεί να το επιτύχει κανείς με τη συμμετοχή του σε δημοτικές δράσεις και κοινωνικές πρωτοβουλίες. Αυτό ακριβώς θα πράξουμε με την καθόλα τιμητική ιδιότητα του ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

    Η συνάντησή μας με όσους αγωνίζονται για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία θα γίνει μέσα στα κινήματα και τους αγώνες και σε τοπικό επίπεδο, στοιχεία απαραίτητα των προοδευτικών εξελίξεων. Αυτά δεν είναι μόνο λόγια αλλά καθημερινή πράξη και το αποδείξαμε διαχρονικά σε κρίσιμα προβλήματα της περιοχής  μας που δεν τα υποτάξαμε σε καμιά σκοπιμότητα.

Αυτοί είμαστε, όπως μας έχετε γνωρίσει ως Διευθυντές στα σχολεία της Άνοιξης και έτσι συνεχίζουμε με εντιμότητα, δημιουργικότητα και κυρίως ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ, ως Δημοτικοί Σύμβουλοι. Είναι τιμή μας που αυτό αναγνωρίζεται από φίλους και αντιπάλους στο Δημ. Συμβούλιο και όχι μόνο.

     Λειτουργήσαμε με σύνεση και νηφαλιότητα, γιατί πιστεύουμε  ακράδαντα ότι βρισκόμαστε στην εποχή των απόλυτα αναγκαίων συνθέσεων και όσοι κληθούν να ηγηθούν μαζί με τους συνεργάτες τους θα πρέπει να λειτουργήσουν ως καταλύτες, πρότυπα συμπεριφοράς,  δημιουργοί νοήματος και να επιμένουν στην συλλογική προσπάθεια  και την συνθετική δράση.

     «Οι καιροί ου μενετοί» και για την αυτοδιοίκηση που πρέπει να βρει την ισορροπία, το σταθερό βηματισμό της και να επανέλθει στην κανονικότητά της.  Το έχει ανάγκη η κοινωνία για να απαλλαγεί από το τέλμα στο οποίο είναι καθηλωμένη.

Ο σεβασμός προς τον πολίτη και η χρηστή διαχείριση των οικονομικών πόρων είναι αυτονόητα, όμως παραμένουν διαρκώς ζητούμενα.

      Είμαστε αισιόδοξοι γιατί, παρά τα προβλήματα, ευτυχώς υπάρχουν και στο Δήμο μας πρόσωπα και συλλογικότητες, που προσπαθούν να μάθουν απ’ τα λάθη τους, να κάνουν πράξη τις διακηρύξεις τους και  με εφόδιο τις εμπειρίες τους, σε συνεργασία με νέες αυτοδιοικητικές κινήσεις και στη βάση προγραμματικών αρχών, να μπορούν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη Διοίκησης και Πολιτών.

     Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους που συνεργαστήκαμε μέχρι τώρα και να εκφράσουμε τη βαθιά μας πεποίθηση ότι είναι πάντοτε επίκαιρη η θέση για ουσιαστικές αλλαγές με  νέες ιδέες και στρατηγικές.

                             Γιώργος Ζυγούνας      Σπύρος Σπηλιώτης

                                    Δημοτικοί Σύμβουλοι Διονύσου