logo


Επιστολή λάβαμε από τον τοπικό σύμβουλο της Δροσιάς Π. Συμεωνίδη, που αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Οδού Διονύσου σχετικά με τη μετονομασία δρόμου σε οδό Παύλου Φύσσα, καθώς και σε όσα διαδραματίσθηκαν σε εκείνη τη συνεδρίαση, την περασμένη Πέμπτη 31 Ιανουαρίου. Ο κ. Συμεωνίδης καταλογίζει στην Οδό Διονύσου μεροληψία, ενώ αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί πως θα κινηθεί κατά του συναδέλφου τοπικού συμβούλου Μ. Τεχλικίδη, ο οποίος επιδίωξε να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψη του αποστολέα με τους χαρακτηρισμούς «χρυσαυγίτες και φασίστες»:

Κα Χαζάπη

Την 1η Φεβρ, 2019, αναρτήσατε στην ιστοσελίδα σας «Οδός Διονύσου» άρθρο  για τη  συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Δροσιάς της 31ης Ιανουαρίου 2019, με θέμα τη μετονομασία της οδού 1ης Μαΐου του Γυμνασίου Δροσιάς σε οδό Π. Φύσσα.

Από την ανάγνωση του άρθρου σας με λύπη διαπιστώνω ότι, με μεροληπτική μάλλον διάθεση, έχετε καταγράψει με μεγάλη ακρίβεια και εκτενώς ότι λέχθηκε  από πλευράς των εκπροσώπων της ΔΑΔΙΟΝ και της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Διονύσου, ενώ αντιθέτως έχετε καταγράψει πολύ περιληπτικά ή καθόλου τις απόψεις της Γυμνασιάρχου κας Ρ. Πολίτη, της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων κας Τ. Κώνστα καθώς και των υπόλοιπων μελών του Τ.Σ. πλην φυσικά του κ. Μ. Τεχλικίδη.

Να σας θυμίσω λοιπόν ότι ο κ. Τεχλικίδης πριν ακόμη τοποθετηθούμε επί του θέματος, με υψηλούς τόνους, προκατειλημμένα και εντελώς απρόκλητα μας προπηλάκισε φραστικά χαρακτηρίζοντας μας «φασίστες και χρυσαυγίτες»,  προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να μας εξοργίσει, να μας εκβιάσει και να «προκαταλάβει»  την ψήφο μας, όπως ανέφερα (και όχι να «επηρεάσει» όπως γράφετε) μη αποδεχόμενος τους χαρακτηρισμούς του.

Επίσης, να σας θυμίσω είπα στην εισήγηση μου και δεν είδα να το γράφετε γιατί μάλλον δεν έχει σημασία για εσάς: «ότι θεωρώ σεβαστό το αίτημα της Πρωτοβουλίας καθώς και της θεωρητικής προσέγγισης του θέματος από τους εκπροσώπους  της ΔΑΔΙΟΝ (Γ. Ζυγούνα και Σπ. Σπηλιώτη),  πλην όμως για λόγους δεοντολογικούς και πρακτικούς όπως αναπτύχθηκαν ειδικά από τη Γυμνασιάρχη και την Πρόεδρο του Συλλόγου ψηφίζω αρνητικά επί του συγκεκριμένου αιτήματος. Εξ άλλου, ανέφερα ότι, το Γυμνάσιο περικλείεται από τις οδούς Δημοκρατίας  – 25ης Μαρτίου -1ης Μαΐου που δεοντολογικά υπερισχύουν ως έννοιες από οποιαδήποτε άλλη ονομασία».

Το ερώτημα που διατυπώνετε  στο άρθρο σας  … “γιατί επελέγη (από την αντιφασιστική πρωτοβουλία) η Δροσιά και μόνο”…   μπορεί να απαντηθεί  από τη  στάση του κ. Τεχλικίδη ο οποίος είπε ότι ήξερε εκ των προτέρων τι θα ψηφίσουμε, σε συνδυασμό με την υποστήριξη της ΔΑΔΙΟΝ και ο νοών νοείτω.

Ερώτημα παραμένει όμως και το αν οι κκ Γ. Ζυγούνας και Σπ. Σπηλιώτης υιοθετούν τους χαρακτηρισμούς που ξεστόμισε ο κ. Τεχλικίδης καθόσον δεν είδα να το καταδικάζουν, ενώ αν θέλετε να κάνετε αντικειμενική ενημέρωση, θεωρώ ότι θα πρέπει να ρωτήσετε και την εκπρόσωπο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, που απουσίαζε, για την θέση της πάνω στα θέματα αυτά.

Τέλος σας γνωρίζω ότι θα χρησιμοποιήσω το υλικό που παρέχετε μέσω της δημοσίευσής σας, για το θέμα της εξύβρισης μου από τον κ. Τεχλικίδη ο οποίος επιδίωξε να σπιλώσει με τους χαρακτηρισμούς του, την τιμή και την υπόληψή μου, επιφυλασσόμενος κάθε νόμιμου δικαιώματός  μου.

Παρακαλώ  για τη δημοσίευση της παρούσας.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Συμεωνίδης

Υποπτέραρχος ε.α.

Τοπικός Σύμβουλος Δροσιάς

Στην επιστολή του κ. Συμεωνίδη, οφείλονται οι παρακάτω επισημάνσεις και διευκρινίσεις:

*Η Οδός Διονύσου δεν μαγνητοφωνεί τις συνεδριάσεις των Τοπικών Συμβουλίων, τις οποίες καλύπτει δημοσιογραφικά. Οι σημειώσεις κρατούνται χειρογράφως- και εφόσον κάποιο από τα μέλη των παραπάνω συλλογικών δημοτικών οργάνων θέλει να καταγραφεί ειδικά και αυτολεξεί η τοποθέτησή του, δεν έχει παρά να το επισημάνει.

*Στο εκτενέστατο ρεπορτάζ από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Δροσιάς, καταγράφηκαν κατά το δυνατόν- όπως ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει- οι απόψεις όλων ανεξαιρέτως, όσοι τοποθετήθηκαν: και της Διευθύντριας του Γυμνασίου, και της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων, και της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας, και των τριών δημοτικών συμβούλων που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση και παρενέβησαν, και του Προέδρου του Τοπικού, και των τριών τοπικών συμβούλων και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, ο οποίος επίσης παρευρίσκετο. Συνεπώς δεν γίνεται αποδεκτό το υπονοούμενο περί «μεροληπτικής διάθεσης» ούτε γίνεται αντιληπτός ο στόχος της επιστολής- όταν μάλιστα ο αποστολέας της, εσείς ο ίδιος, δηλώνει πως θα χρησιμοποιήσει το ρεπορτάζ  και όσα εκεί περιγράφονται, για να κινηθεί, ίσως και νομικά όπως αφήνει να εννοηθεί, κατά του συναδέλφου του.

*Η τοπική σύμβουλος, εκπρόσωπος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, μπορεί άραγε να απαντήσει για ένα θέμα που δεν παρακολούθησε;

*Όσον αφορά τέλος στους δημοτικούς συμβούλους της ΔΑΔΙΟΝ, η Οδός Διονύσου δεν είναι με κανέναν τρόπο αρμόδια να τους υποκαταστήσει, απαντώντας αντ’ αυτών.

Με την ίδια εκτίμηση

Για την Οδό Διονύσου

Μαρία Χαζάπη