logo


Όλοι οι Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Διονύσου, πλήθος καθηγητών και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της τοπικής Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Αν. Αττικής, του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών, συμμετείχαν σήμερα Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στην παράσταση διαμαρτυρίας, για τη δίωξη συναδέλφου τους στο πλαίσιο του ελέγχου για την οικονομική διαχείριση των ετών 2011-2015 στη Σχολική Επιτροπή Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου.

Υπενθυμίζεται πως η παράσταση διαμαρτυρίας είχε εξαγγελθεί από την περασμένη εβδομάδα, ενώ η ΕΛΜΕ είχε προκηρύξει και τρίωρη στάση εργασίας για όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής ευθύνης της, ώστε να συμμετάσχουν στην παράσταση και όσοι καθηγητές το επιθυμούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, οι συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ ζήτησαν σήμερα επιτακτικά να αποσυρθούν οι διώξεις κατά της συναδέλφου τους, μια που η συμμετοχή στις Σχολικές Επιτροπές είναι υποχρεωτική στο πλαίσιο των υπηρεσιακών καθηκόντων, χωρίς όμως να ασκείται οικονομική διαχείριση, συνεπώς δεν υπάρχει και αντίστοιχη ευθύνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης δήλωσε πως με δική του παρέμβαση έγιναν αγωγές μόνο σε όσους ψήφισαν τον απολογισμό του 2013, ενώ- όπως παραδέχτηκε- δεν έχει γίνει κάτι αντίστοιχο και για τους καθηγητές που συμμετέχουν στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, επειδή έλειπε. Και ζητούσε από τους εκπαιδευτικούς να του υποδείξουν με ποιον τρόπο θα μπορούσε να αποσύρει τις διώξεις κατά της συναδέλφου τους.

Πάντως, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, οι καθηγητές που συμμετέχουν στη Σχολική Επιτροπή ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη, έχουν υποβάλει την παραίτησή τους “σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδικαιολόγητη και άδικη δίωξη συναδέλφου” από τις 17 Δεκεμβρίου!

Παράλληλα, μετά και από τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας, η τοπική ΕΛΜΕ από την πλευρά της προσανατολίζεται σε κλιμάκωση των ενεργειών της, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα εκ μέρους του Δήμου.