logo


Με έκπληξη είδε πριν από 10 ημέρες ο τοπικός σύμβουλος Διονύσου με τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο Δ. Ρούσσος να πραγματοποιείται συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, χωρίς όμως ο Πρόεδρος Τ. Μπάσης να έχει συμπεριλάβει το αίτημά του να συζητηθούν η αντιμετώπιση και οι χειρισμοί της Δημοτικής Αρχής στη διάρκεια του πρόσφατου χιονιά, που είχαν ξεσηκώσει κύματα διαμαρτυρίας από κατοίκους σε όλο το εύρος της πόλης.

Υπενθυμίζεται πως τη συζήτηση του θέματος είχε ζητήσει με προωτοκολλημένο αίτημά του από τις 10 Ιανουαρίου ο τοπικός σύμβουλος , ζητώντας επιπλέον να παραστεί η αρμόδια Αντιδήμαρχος αλλά και οι Πρόεδροι των τοπικών Συλλόγων. Στόχος της συζήτησης θα ήταν η καταγραφή των αναγκών της Κοινότητας ενόψει έκτακτων καιρικών και όχι μόνο φαινομένων, καθώς και η άσκηση πίεσης προς τη Δημοτική Αρχή για την ικανοποίησή τους (σ.σ. αντίστοιχο αίτημα τοπικών συμβούλων και στο Κρυονέρι, δεν έχει επίσης συζητηθεί, ενώ εκκρεμεί η σχετική συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο, που την είχε επισκιάσει η υπόθεση με τα LED).

Στις 23 Ιανουαρίου, οπότε και προγραμματίσθηκε συνεδρίαση του Τοπικού Διονύσου, με έκπληξη ο κ. Ρούσσος διαπίστωσε πως το αίτημά του δεν είχε συμπεριληφθεί στην Ημερήσια Διάταξη, «επειδή δεν ήμασταν έτοιμοι ούτε και μπορούσε να έρθει η Αντιδήμαρχος εκείνη την ημέρα», όπως διευκρίνισε στην Οδό Διονύσου ο Πρόεδρος .

Αντ’ αυτού, ο κ. Μπάσης- σύμφωνα με το συνάδελφό του- ενημέρωσε πως “όλη η διαχείριση και συντονισμός της έκτακτης κατάστασης, έγινε από τα κεντρικά”, ενώ επικαλέστηκε έγγραφό του με ημερομηνία 10 Ιανουαρίου με το οποίο απευθυνόταν προς τoυς Αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Π. Ταουξή και Α. Πέππα αντιστοίχως, καθώς και προς το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη, ζητώντας μηχανήματα, εξοπλισμό και προσωπικό. Ό, τι δηλαδή ζητούν οι περισσότερες Δημοτικές Κοινότητες, που είδαν την αυτάρκειά τους να συρρικνώνεται και να μηδενίζεται επί καλλικρατικού Δήμου.

Εντούτοις, συζήτηση που να οδηγήσει σε συγκεκριμένες αποφάσεις, δεν έγινε στις 23 Ιανουαρίου στο Τοπικό Διονύσου, με αποτέλεσμα ο κ. Ρούσσος να επανέλθει αμέσως με νέο αίτημα “δεδομένου ότι ο χειμώνας είναι ακόμη μπροστά μας” αλλά και με ανοιχτή πρόσκληση προς την κ. Ταουξή, μέσω facebook.

Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου, αυτή η συζήτηση πρόκειται τελικά να πραγματοποιηθεί- παρουσία και της Αντιδημάρχου- στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, ίσως και με μοναδικό θέμα τη διαχείριση της χιονόπτωσης από τη Διοίκηση.