logo


Παναττικές διαστάσεις έχει πάρει το θέμα της δίωξης, εκ μέρους του Δήμου Διονύσου, και εκπαιδευτικών, που συμμετείχαν στις Σχολικές Επιτροπές επί των ημερών της προηγούμενης Διοίκησης: Την προσεχή Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Αν. Αττικής (Β’ ΕΛΜΕ) θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Διονύσου, και για τη διευκόλυνση όσων συναδέλφων θα ήθελαν να συμμετάσχουν, προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 έως τις 2 το μεσημέρι!

Υπενθυμίζεται πως για την οικονομική διαχείριση και των δυο Σχολικών Επιτροπών -Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμις Εκπαίδευσης- κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας, η νυν Δημοτική Αρχή έχει ασκήσει αγωγές και μηνύσεις. Ανάμεσα στους εναγόμενους περιλαμβάνονται και εκπαιδευτικοί Δημοτικών και Γυμνασίων- Λυκείων, που υποχρεούνται να συμμετέχουν στις Σχολικές Επιτροπές στο πλαίσιο των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, χωρίς εντούτοις να ασκούν οικονομική διαχείριση.

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ), με ανακοίνωσή της από τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε καταδικάσει τη δίωξη κατά συναδέλφου καθηγήτριας, Διευθύντριας μάλιστα Λυκείου, θεωρώντας πως η τελευταία είναι “θύμα τοπικών πολιτικών διαφορών… και κατηγορείται μεροληπτικά, επιλεκτικά και στοχευμένα”. Μετά και από την καταγγελία αυτή, στη Σχολική Επιτροπής Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου, οι καθηγητές εκπρόσωποι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη μας παραιτήθηκαν- τόσο τα τακτικά όσο και τα αναπληρωματικά μέλη- με αποτέλεσμα η Επιτροπή να μην έχει πλέον στις τάξεις της εκπαιδευτικούς.