logo


Την πορεία, που τους οδήγησε στην πολιτική απόφαση συνεργασίας ενόψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, τον προσεχή Μάιο, το οργανωτικό σχήμα του νέου φορέα, αλλά και κάποιες από τις καινοτόμες ενέργειες στις οποίες θα προβούν την επόμενη ημέρα, παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου χθες Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στη Σταμάτα, οι Γ. Καλαφατέλης επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και Π. Βορριάς Πρόεδρος της Συμμαχίας για τον Πολίτη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ο διάλογος προς τη δημιουργία του νέου συνδυασμού διήρκεσε πάνω από τρεις μήνες, όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν ομόφωνες και από τις δυο πλευρές, ομόφωνη ήταν και η απόφαση για την επιλογή του κ. Καλαφατέλη ως επικεφαλής του νέου συνδυασμού και υποψηφίου Δημάρχου, ενώ δόθηκε και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων του συνδυασμού- όνομα και έμβλημα, πολιτική διακήρυξη, πρόγραμμα δράσης ανά Δημοτική Κοινότητα και στο σύνολο του Δήμου Διονύσου κ.λπ. Και οι δυο ομιλητές τόνισαν πως στο νέο συνδυασμό, που θα είναι έξω από κάθε πολιτική ή κομματική ομπρέλα,  εξασφαλίζεται η αυτονομία λειτουργίας και διαχείρισης των παρατάξεων που συμμετέχουν, “δύο σήμερα, συζητούμε και με τρίτη, ίσως και περισσότερες”, είπε ο κ. Βορριάς, που απέκρουσε με ένταση τα σενάρια περί υπαγωγής ή υποταγής της μιας στην άλλη παράταξη, σενάρια που θυμίζουν Χούντα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Η σύμπραξη αυτή θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές, και  εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο διεργασιών για τη δημιουργία ενιαίας πλέον παράταξης, όπως δήλωσε αργότερα στην Οδό Διονύσου ο επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

 

Κεντρικός στόχος και σύνθημα του νέου συνδυασμού, «δημοτικής κοινωνικής ευθύνης», να επιστρέψει ο Δήμος στην κανονικότητα και σε τροχιά ανάπτυξης, “μετά από τεσσεράμιση χρόνια καθεστωτικής λογικής και διοίκησης με ανικανότητα, άγνοια, αυταρχισμό και ιδιοτέλεια”. Εντύπωση, εξάλλου, προκάλεσε έγγραφο που μοιράστηκε επιτόπου, είναι συνημμένο στην αιτιολογική έκθεση του Προϋπολογισμού του Δήμου, με συγκριτικά στοιχεία των Προϋπολογισμών 2011-2017, και δείχνει την υστέρηση των τελευταίων χρόνων σε έργα και μελέτες, όπως υπογράμμισε στην παρέμβασή του ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Φωτάκης.

Την κοινή συνέντυξη Τύπου συντόνιζε η νεαρή δικηγόρος Γλ. Τερζή, ενώ την παρακολούθησαν δημοτικοί  σύμβουλοι, παλιοί και νέοι, και των δυο παρατάξεων: Παρόντες οι Γ. Τσουδερός, Γ. Κανατσούλης, Στ. Κριεμάδης, Μ. Τσιλιγκίρης και Γ. Φωτάκης, καθώς και οι Ν. Παππάς, Θ. Κυριακόπουλος και Θ. Μπούσμπουρας. Αλλά και οι τοπικοί σύμβουλοι Δ. Ρούσσος, Γ. Κόκκαλης και Μ. Ιατρίδου, καθώς και η ανεξάρτητη Β. Κάουλα. Παρόντες και πολλοί κάτοικοι και δημότες από όλες τις Δημοτικές Κοινότητες που κύριο μέλημά τους, όπως φάνηκε από τις ερωτήσεις που τέθηκαν, ήταν η πορεία της αποχέτευσης.