logo


Τη δυναμική και καθολική αντίδραση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ προκαλεί η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, με την οποία εξειδικεύεται η διαδικασία για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, σε εφαρμογή του νόμου 4270/2014, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

Στη χθεσινή (31/1) συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, με εισήγηση του Προέδρου του Γ. Πατούλη, αποφασίστηκε ομόφωνα να υποβληθεί  αίτημα για άμεση κοινή συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη και τον Υπουργό Εσωτερικών Α. Χαρίτση, προκειμένου να διατυπωθούν οι αντιρρήσεις, τόσο ως προς τη συνταγματικότητα των σχετικών διατάξεων, όσο και ως προς την πολιτική σκοπιμότητα των ρυθμίσεων που αφαιρούν κάθε αυτοτέλεια από τους δήμους και να ζητηθεί η άμεση ακύρωση της επίμαχης Υπουργικής Απόφασης.

«Η απόφαση για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος αντιβαίνει στα όσα προβλέπει το Σύνταγμα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης στην αρχική του εισήγηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συμφώνησε ομόφωνα ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση στο σχετικό αίτημα της οι νομικοί συνεργάτες της Ένωσης θα προβούν άμεσα σε κατάθεση αιτήσεων ακύρωσης και αναστολής της απόφασης στο Συμβούλιο της  Επικρατείας.

πηγή: aftodioikisi.gr