logo


Σε δημόσια καταγγελία προχωρεί σήμερα ο δημότης Στ. Μιχιώτης, μετά από τα χτεσινά γεγονότα που οδήγησαν στην επέμβαση της Αστυνομίας κατά τη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με πρωτοβουλία μάλιστα του Προέδρου της Α. Δελαγραμμάτικα που ισχυρίστηκε ότι μέλη της Επιτροπής απειλήθηκαν και εξυβρίστηκαν από το δημότη.

Ο κ. Μιχιώτης περιγράφει από τη δική του σκοπιά την εξέλιξη των γεγονότων αυτών, μιλαει για αδικαιολόγητη προσωπική επίθεση και τρομοκράτηση και καλεί τον Πρόεδρο, καθώς και τα μέλη που συντάχθηκαν μαζί του, να ανακαλέσουν μέχρι αύριο το μεσημέρι, Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, τις “δήθεν καταγγελίες τους περί απειλών και ύβρεων, άλλως θα υποστούν τις νομικές συνέπειες»:

Χτες, 31 Ιανουαρίου 2019, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Διονύσου, έγινα αποδέκτης μιας αδικαιολόγητης προσωπικής επίθεσης και τρομοκράτησης από το προεδρείο και μέλη της Επιτροπής.

Οι ενεχόμενοι στην πρωτοφανή αυτή πρακτική ήταν οι Αχιλλέας Δελαγραμμάτικας και Μαρένα Πολίτη – Παπάζογλου, πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντιστοίχως της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, συνεπικουρούμενοι από τα μέλη Παναγιώτη Τσούκα και Μαρία Τσαμπαρλή, που ταυτοχρόνως είναι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, κάποια στιγμή και χωρίς μέχρι τότε να έχω ανοίξει το στόμα μου, η αντιπρόεδρος Μ. Πολίτη – Παπάζογλου με κατηγόρησε ότι παρενοχλώ τη διαδικασία, δηλώνοντας ότι την ενοχλούσαν «τα νοήματα και σήματα Μορς, που έκανα προς την Αναστασία Κώνστα (μέλος της Σχολικής Επιτροπής), η οποία απαντούσε με σήκωμα των ματιών της, γεγονός που της αποσπούσε την προσοχή» !!!…

Κατόπιν, ο Π. Τσούκας (μέλος της Επιτροπής και αντιδήμαρχος) είπε στο Σώμα ότι καταγράφω τη συνεδρίαση χωρίς την άδειά τους, γεγονός που προκάλεσε έντονη φραστική επίθεση του Αχ. Δελαγραμμάτικα σε βάρος μου. Στην απάντησή μου ότι πρόκειται για δημόσια συνεδρίαση την οποία, σύμφωνα με τον νόμο, μπορώ να παρακολουθώ ως δημότης και να καταγράφω, χωρίς ειδική άδεια εκ μέρους τους, ο πρόεδρος της Επιτροπής, δήλωσε ότι θα καλέσει την Αστυνομία!

Την πράξη του αυτή σχολίασα ως εξής: «ας την φωνάξεις, να δούμε τότε τι θα γίνει, γιατί θα υποβάλλω και εγώ μήνυση!», οπότε ο Αχ. Δελαγραμμάτικας άρχισε να φωνάζει ότι απειλώ τον ίδιο, την αντιπρόεδρο και το σώμα. Και προχώρησε στο τηλεφώνημα.

Στον αστυνομικό που προσήλθε, οι Δελαγραμμάτικας, Τσούκας, Πολίτη – Παπάζογλου και Τσαμπαρλή δήλωσαν ότι τους απείλησα και τους εξύβρισα και ότι επιφυλάσσονται να καταθέσουν μήνυση.

Επειδή κάθε πράγμα έχει το όριό του, επειδή δεν δέχομαι να απεμπολήσω τα δικαιώματά μου ως πολίτη και δημότη, και επειδή δεν προτίθεμαι να επιτρέψω τη προσβολή της προσωπικότητάς μου και τη συκοφάντησή μου από κανέναν, δηλώνω δημόσια ότι, όποιος από τους προαναφερθέντες δεν έχει ανακαλέσει τις δήθεν καταγγελίες του περί απειλών και ύβρεων, μέχρι αύριο Σαββάτο, στις 12 το μεσημέρι, θα υποστεί τις νομικές συνέπειες.

Οφείλω τέλος να αναφέρω δύο πράγματα. Ο λόγος που παρευρέθηκα στη συνεδρίαση ήταν να μάθω για το θέμα της τοποθέτησης σκιάστρου στον χώρο προσέλευσης του σχολείου του παιδιού μου. Και ο λόγος που έκανα νόημα στο μέλος της Επιτροπής Αν. Κώνστα, ήταν για να της υπενθυμίσω να ρωτήσει κάτι στο θέμα αυτό, αφού ο Αχ. Δελαγραμμάτικας έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη, όπως έκανε και χτες, ότι μου απαγορεύει να πάρω το λόγο, όσο αυτός είναι πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής!!!

Το περιστατικό αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο ή άτυχο συμβάν προσωπικής διένεξης, καθώς ο Αχ. Δελαγραμμάτικας έχει πλούσιο ιστορικό μηνύσεων και αγωγών, που έχει καταθέσει εναντίον αρκετών δημοτών και αιρετών. Όσες από αυτές έχουν εκδικαστεί έχουν καταπέσει και ήδη καλείται να πληρώσει τις πρώτες οικονομικές συνέπειες. Λεπτομέρειες θα δοθούν σε κοινή συνέντευξη που θα γίνει σύντομα.

Το σημαντικό όμως είναι ότι οι πράξεις του αυτές τυγχάνουν της πλήρους εμπιστοσύνης του απερχόμενου δημάρχου, που με την παρουσία και μαρτυρία του τις υποστήριξε. Εδώ ακριβώς, οι συντεταγμένες δημοτικές παρατάξεις και κινήσεις οφείλουν να πάρουν θέση για την πολιτική εκφοβισμού και τον αναδυόμενο φασισμό που απειλούν την πολιτική ζωή του τόπου μας.

Στέφανος Μιχιώτης

1/2/2019