logo


Ευθεία αναφορά στην ποινική εμπλοκή του Α. Πασιπουλαρίδη αναφορικά με τη γνωστή υπόθεση αγοράς οικοπέδου εκ μέρους του Δήμου Δροσιάς από μη ιδιοκτήτη, λίγες ημέρες πριν λήξει η δημαρχιακή θητεία του κ. Πασιπουλαρίδη, το 2010, έγινε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την περασμένη Τρίτη 29 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Γ. Καλαφατέλη, ο πρώην Δήμαρχος βρίσκεται ανάμεσα στους εγκαλούμενους για σειρά κακουργηματικών πράξεων σχετικών με τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία.

Πιο συγκεκριμένα:

Τρεις είναι τελικά- και όχι δύο- οι αγωγές που ο Δήμος Διονύσου έχει ασκήσει για την υπόθεση με το οικόπεδο της Δροσιάς, στην οδό Κύπρου.

Και τούτο επιβεβαιώθηκε στην προχθεσινή (29/1) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γ. Βασιλείου ζητούσε εξουσιοδότηση ώστε να εκπροσωπήσει το Δήμο σε δυο αγωγές που η Διοίκηση Ζαμάνη κατέθεσε το 2015 κατά συγκεκριμένων προσώπων τα οποία ενέχονται στην υπόθεση της αγοραπωλησίας του οικοπέδου. Η πρώτη- κατά των μη ιδιοκτητών και του μηχανικού τους- θα συζητηθεί στις 7 Φεβρουαρίου και η δεύτερη- κατά του δικηγόρου του Δήμου Δροσιάς το 2010- στα τέλη του ίδιου μήνα. Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, στις 7 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί και άλλη μια αγωγή που ο Δήμος Διονύσου, αλλά επί Διοίκησης Καλαφατέλη, είχε καταθέσει κατά των μη ιδιοκτητών το 2014, για την ίδια υπόθεση. Το γεγονός, που αποδεικνύεται από το πινάκιο του Δικαστηρίου της 7ης Φεβρουαρίου, φάνηκε να αιφνιδίασε το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη, που δήλωσε πως το αγνοεί, δεν μπόρεσε να δώσει καμιά απάντηση σχετικά με την τύχη αυτής της τρίτης αγωγής, γι’ αυτό και επιφυλάχθηκε να ρωτήσει σχετικά τον κ. Βασιλείου.

Το ίδιο βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τρίτης, απόντος του Δημάρχου για λόγους υγείας, ο επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, επί των ημερών του οποίου ασκήθηκε η πρώτη-πρώτη αγωγή, ρώτησε ακριβώς το ίδιο: ποια (θα) είναι η τύχη αυτής της πρώτης αγωγής. Και μάλιστα με το δεδομένο, πως στο ποινικό κομμάτι της υπόθεσης, στη μήνυση δηλαδή, εμπλεκόμενος- όπως δήλωσε- είναι και ο πρώην Δήμαρχος Δροσιάς:

“Με έκπληξη διαπίστωσα ότι οι δυο αγωγές του 2015 φρόντισαν να αφήσουν έξω από το κάδρο άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο αιρετό. Επί της δημαρχιακής μας θητείας, το 2014, είχε κατατεθεί αγωγή κατά της μη ιδιοκτήτριας, που είχε προσδιορισθεί να συζητηθεί κι αυτή στις 7/2/2019, ακριβώς πριν από αυτή που εσείς καταθέσατε. Γι’ αυτή την αγωγή, του 2014, δεν ελέχθη τίποτα στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Επισημάνθηκε επιπλέον και από την Οδό Διονύσου ότι αυτό δημιουργεί θέμα. Γιατί αν δεν παρασταθεί ο Δήμος στην αγωγή του 2014 ή αν δεν παραιτηθεί από αυτήν, δίνει την ευκαιρία ένστασης εκκρεμοδικίας στους εναγόμενους, με αποτέλεσμα να απορριφθεί και η δική σας αγωγή, του 2015. Μήπως αυτό θέλετε κύριοι συνάδελφοι;» αναρωτήθηκε, και δήλωσε πως θα αποταθεί στον Εισαγγελέα και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το χειρισμό- «δεν θα πω, μεθόδευση»- της υπόθεσης.

Επιπλέον κατηγόρησε τη Διοίκηση πως δεν έχει ενημερώσει ποτέ το Σώμα για την πορεία του ποινικού μέρους, δηλαδή τη μήνυση, ενώ άφησε ευθείες αιχμές για ενδεχόμενη απόπειρα συγκάλυψης:

«Σας πληροφορώ λοιπόν, βάσει έγγραφης ενημέρωσης που έχω, εκτός από μέλη της οικογένειας Μολφέτα, του μηχανικού και του δικηγόρου του τότε Δήμου Δροσιάς, φέρεται εμπλεκόμενος  και ο αιρετός πρώην Δήμαρχος Δροσιάς, που ήταν μέχρι πρότινος σύμβουλος της παράταξής σας. Τι σκοπεύετε να κάνετε εσείς γι’ αυτό; Γιατί η παράταξή μας σκοπεύει να αποταθεί με κάθε νόμιμη οδό για να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους αλλά και σε όσους τυχόν τους συγκαλύπτουν».

Η απάντηση στα παραπάνω δόθηκε λίγο αργότερα από την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Α. Πέππα, που κατά δήλωσή της αναπλήρωνε προχθές το Δήμαρχο: Η κ. Πέππα απέκρουσε ως προσβλητική την υπόνοια ότι αυτή η Διοίκηση προβαίνει σε ενέργειες συγκάλυψης, που ανήκουν σε πρακτικές του παρελθόντος, δηλώνοντας πως “όποιος έχει ενοχοποιητικά στοιχεία θα τιμωρηθεί”. Ενώ μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο της ΕΣΤΙΑΣ δημοτικό σύμβουλο Θ. Στάικο, διαβεβαίωσε το Σώμα πως “απ’ όσο γνωρίζει, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου θα παρασταθεί και για την αγωγή που είχε ασκήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή”. Ο οποίος, όπως είναι γνωστό, χρειάζεται σχετική εντολή από το αρμόδιο δημοτικό όργανο, που είναι η Οικονομική Επιτροπή. Οι αλλεπάλληλες προσπάθειες της Οδού Διονύσου να επικοινωνήσει επί δυο ημέρες με τον κ. Βασιλείου για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα παραπάνω απέβησαν άκαρπες.