logo


Απλήρωτος παρέμενε μέχρι και χθες το μεσημέρι, Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, ο δικηγόρος Κ. Διάκος που έχει αναλάβει να υποστηρίξει στο ΣτΕ το αίτημα κατοίκων του Κρυονερίου να απομακρυνθούν δυο κεραίες τηλεφωνίας, που έχουν εδώ και χρόνια τοποθετηθεί σε απόσταση μικρότερη των 30 μέτρων από το Γυμνάσιο- Λύκειο της περιοχής. Κι αυτό παρά τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής πριν από λίγες μόνο ημέρες, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Ιανουαρίου, και την ομόφωνη εν συνεχεία απόφαση, ότι ο Δήμος θα στηρίξει τη δικαστική διαμάχη των κατοίκων με κάθε μέσο. Και κυρίως οικονομικό, μια που χρωστούσαν 900 ευρώ στο δικηγόρο ο οποίος είχε αναλάβει να υποστηρίξει την υπόθεση στο ΣτΕ.

Τα παραπάνω καταγγέλλουν στην Οδό Διονύσου τόσο η Ένωση  Γονέων όσο και Σύλλογοι Γονέων από σχολεία της περιοχής, που περολαμβάνονται στους αιτούντες την απομάκρυνση.

Η παραπάνω καταγγελία έρχεται να διαψεύσει ευθέως τη ρητή δήλωση της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Α. Πέππα που, σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλη, στην προχθεσινή (29/1) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απάντησε πως “το θέμα έχει ήδη τακτοποιηθεί, βρισκόμαστε σε συνεχή συνεννόηση με τον κ. Παντελή Βαλλιάνο (σ.σ. Πρόεδρο του Σωματείου Εν Δράσει  και υποψήφιο με την παράταξη της Διοίκησης στις προσεχείς εκλογές), άρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας”.

Η υπόθεση της κεραίας θα συζητείτο την επόμενη ημέρα από τη συνεδρίαση, δηλ. χθες Τετάρτη 30 Ιανουαρίου- μόνο που ο δικηγόρος παρέμενε απλήρωτος, γι’ αυτό και αργά το μεσημέρι έστειλε οργισμένο τηλεφωνικό μήνυμα με αποδέκτες αρκετούς από τους αιτούντες. Σ’ αυτό το μήνυμά του ο κ. Διάκος δηλώνει καθαρά πως μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης, χρήματα δεν είχε λάβει από πουθενά, και προειδοποιούσε πως αν δεν γινόταν εγκαίρως η καταβολή του ποσού- ώστε να πληρωθούν τα σχετικά παράβολα- “είναι σχεδόν βέβαιο ότι η αίτηση ακυρώσεώς μας παρά τις μέχρι τώρα νομικές προσπάθειές μας θα απορριφθεί”.

Μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί η υπόθεση, τα χρήματα πληρώθηκαν άρον άρον από συνεισφορές κατοίκων, ενώ οι επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσουν με τον κ. Βαλλιάνο, απέβησαν- όπως μας καταγγέλλουν- άκαρπες. Προσανατολίζονται, τέλος, να προβούν σε ενέργειες που θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν το ποσόν αυτό από το Δήμο Διονύσου.