logo


Σε σοβαρή καταγγελία προχωρεί σήμερα Τετάρτη 30 Ιανουαρίου η Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου, με αφορμή τις διώξεις εκπροσώπων της, γονιών, στις Σχολικές Επιτροπές, στο πλαίσιο των ένδικων μέσων που ο Δήμος και οι Επιτροπές έχουν ασκήσει για την οικονομική διαχείριση επί των ημερών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Η δημοτική παράταξη καταγγέλλει τη Διοίκηση Ζαμάνη για “εργολαβίες διώξεων και αγωγών, με μοναδικό στόχο να μπει το γονεϊκό κίνημα «στον πάγο»”, ενώ αφήνει αιχμές και για την απροθυμία του Προέδρου της Σχ. Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α. Δελαγραμμάτικα να χορηγήσει στον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης στοιχεία που έχουν επισήμως ζητηθεί:

Καταγγελία Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Διονύσου

Για άλλη μια φορά, εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, σέρνεται στα ποινικά δικαστήρια, για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος (λεφτά σχολικών μονάδων για τις ανάγκες των μαθητών της περιοχής). Προηγήθηκαν άλλοι τέσσερις εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου, αφού καλέστηκαν στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο, για έγγραφες εξηγήσεις, σε αντίστοιχη παλαιότερη υπόθεση.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε, ότι δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που εξελίσσεται η υπόθεση των σχολικών επιτροπών, επιλέχτηκε η εκμετάλλευση της προεκλογικής περιόδου, δίνοντας βορά προς άγραν ψήφων, εκπροσώπους του γονεϊκού κινήματος, εξιλαστήρια θύματα του κουκουλώματος κακοδιαχείρισης των ΝΠΔΔ. Η υπόθεση αυτή δεν είναι σημερινή. Ξεκινάει χρονικά από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, διαπερνά όλα τα χρόνια της σημερινής διοίκησης, και ποιος ξέρει πόσο ακόμα….

Πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς εκ νόμου που διέπει τα ΝΠΔΔ, έχουν πρόεδρος, αντιπρόεδρος και εξουσιοδοτημένοι λογιστές, άρα η εκάστοτε δημοτική αρχή… Πώς προκύπτει λοιπόν το γεγονός να διώκονται ποινικά γονείς που δεν έχουν ψηφίσει τον απολογισμό και να εξαιρούνται πρόσωπα ευθύνης;

Οφείλετε μια απάντηση κύριε Ζαμάνη. Ως Λαϊκή Συσπείρωση, εφόσον διώκεται ποινικά εκπρόσωπός μας, ζητάμε με αίτησή μας (αρ.πρωτ.39) τα επίμαχα πρακτικά της Β’θμιας Σχ. Επιτροπής του 2013, δίνοντας περιθώριο 5 ημερών. Εκπνέοντας ο χρόνος, ο σημερινός πρόεδρος, μας ζήτησε περιθώριο άλλων 2 ημερών (δηλαδή σήμερα Τετάρτη 30/1/2019).

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή για εργολαβίες διώξεων και αγωγών, με μοναδικό στόχο να μπει το γονεϊκό κίνημα «στον πάγο». Η δίωξη του εκπροσώπου μας είναι πολιτική και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί. Αυτή είναι κ. Δήμαρχε η «λάσπη στον ανεμιστήρα», κάποιους λερώνει και κάποιους κατασκευασμένα τους κρύβει.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή, να πάρει πίσω τις αγωγές προς μέλη των σχολικών επιτροπών που ουδεμία σχέση έχουν με την οικονομική διαχείριση. Η Λαϊκή Συσπείρωση και οι εκπρόσωποί της, ανέκαθεν καταψηφίζουν απολογισμούς, για όλους τους παραπάνω λόγους.