logo


Τελευταίο θέμα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αύριο Τρίτη 29 Ιανουαρίου στις 9.30 το πρωί, η λήψη απόφασης για την παράσταση επί αγωγών. Όπως αναφέρει το συνημμένο έγγραφο του νομικού συμβούλου του Δήμου Γ. Βασιλείου, το εν λόγω θέμα αφορά στη νομική εκπροσώπηση του Δήμου σε δυο αγωγές που έχουν υποβληθεί το 2015 κατά ατόμων που εμπλέκονται στη λεγόμενη υπόθεση του οικοπέδου της Δροσιάς. Η υπόθεση αυτή έρχεται  από το 2014 όταν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κατήγγειλε πως ο ο προκαλλικρατικός Δήμος Δροσιάς, λίγες ημέρες πριν να λήξει η θητεία  του πρώην Δημάρχου Α. Πασιπουλαρίδη, το 2010, κατέβαλε 161.000 ευρώ για να αγοράσει οικόπεδο στην οδό Κύπρου, στη Δροσιά, από μη ιδιοκτήτη, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια. 

Στην αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο κ. Βασιλείου ζητεί την εξουσιοδότηση για να εκπροσωπήσει το Δήμο Διονύσου στην πρώτη αγωγή, που θα συζητηθεί στις 7 Φεβρουαρίου και στρέφεται κατά των Ε. και Α. Μολφέτα, δηλαδή των φερομένων ως ιδιοκτητών, καθώς και του τοπογράφου μηχανικού Ε. Μπακοπάνου. Η δεύτερη αγωγή θα συζητηθεί στις 28 Φεβρουαρίου και στρέφεται κατά του Ι. Προυσανίδη που χειρίστηκε την υπόθεση της αγοραπωλησίας για λογαριασμό του Δήμου Δροσιάς

Παράλληλα με τις παραπάνω αγωγές, ήδη από τον Απρίλιο του 2014 και από τη Διοίκηση Καλαφατέλη έχουν υποβληθεί μηνύσεις κατά αγνώστων, που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Οδού Διονύσου, έχουν συγκεκριμενοποιηθεί- μετά από πολυετή εισαγγελική έρευνα- και σε πρόσωπα πέραν των παραπάνω. Οι μηνυόμενοι κατηγορούνται για μια σειρά αδικημάτων όπως χρήση πλαστού εγγράφου, απάτη στο Δικαστήριο, άμεση συνέργεια σε απάτη στο Δικαστήριο, απάτη από κοινού με την επιβαρυντική περίσταση εις βάρος του Δημοσίου, καθώς και απλή συνέργεια. Όλα τα παραπάνω με σκοπούμενο περιουσιακό όφελος που το καθένα  υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ, επισύρουν ποινή ως κακούργημα.

Για το χειρισμό της υπόθεσης, που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στη διάρκεια της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου, ορίσθηκαν τον Ιούλιο του 2014 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εξωτερικοί συνεργάτες- δικηγόροι, μια που τότε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου είχε επικαλεσθεί φόρτο εργασίας. Τον Οκτώβριο του 2014, ένα μήνα από την εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής, η Οικονομική Επιτροπή άλλαξε την απόφασή της, αφαίρεσε την επιμέλεια της υπόθεσης από τους εξωτερικούς συνεργάτες  και την ανέθεσε στο νομικό σύμβουλο του Δήμου, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά.

Από την πρώτη, πάντως, στιγμή που καταγγέλθηκε η υπόθεση με το οικόπεδο της Δροσιάς, τόσο ο κ. Πασιπουλαρίδης όσο και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δροσιάς την περίοδο της επίμαχης αγοραπωλησίας, σημερινός Δήμαρχος Διονύσου, Δ. Ζαμάνης, υποστήριζαν πως και οι ίδιοι εξαπατήθηκαν από τους μη ιδιοκτήτες, ενώ κατηγορούσαν το δικηγόρο και το μηχανικό που είχαν αναλάβει τον έλεγχο τίτλων και στοιχείων, για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους. Ζητούσαν δε πλήρη διαφάνεια, εξονυχιστικό έλεγχο και καταλογισμό ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη, που περιλαμβάνει την αποδοχή δωρεών για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, καθώς και την ανακήρυξη αναδόχων για μια σειρά υπηρεσιών του Δήμου, έχει ως εξής:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: 1) Έγκριση πρακτικού Νο2 3325/11-01-2019 (δικαιολογητικά κατακύρωσης) του Συνοπτικού ∆ιαγωνισμού για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑ∆ΕΣ Β & Γ » (CPV) : 44512000-2 , 31500000-1 Α∆ΑΜ: 18REQ002935395 και 2) Κατακύρωση του ∆ιαγωνισμού στις εταιρείες ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΕΠΕ για την ΟΜΑ∆Α Β και ΑΡΠΕ∆ΩΝ ΙΚΕ για την ΟΜΑ∆Α Γ.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση πρακτικού -κατακύρωση αποτελέσματος, ανακήρυξη οριστικού ανάδοχου του συνοπτικού διαγωνισμού παροχής υπηρεσιών «Μεταφοράς πολιτών, για συμμετοχή σε εκπαιδευτικές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις», συνολικού ποσού 74.358,63€, συμπ/νου ΦΠΑ.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση πρακτικών -κατακύρωση αποτελέσματος, ανακήρυξη οριστικού προσωρινού αναδόχου του συνοπτικού διαγωνισμού Προμήθεια Γραφικής Ύλης, Μικροαντικειμένων Γραφείου, Φωτοαντιγραφικού Χαρτιού & Εντύπων, συνολικού προϋπολογισμού 39.297,33€ συμ/νου του αναλογούντος ΦΠΑ.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση πρακτικού -κατακύρωση αποτελέσματος, ανακήρυξη οριστικού ανάδοχου του συνοπτικού διαγωνισμού “Παροχή Υπηρεσιών Μαγνητοφώνησης και Απομαγνητοφώνησης των Πρακτικών του ∆ημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής” του ∆ήμου ∆ιονύσου, συνολικού προϋπολογίσου 31.206,96 € συμ/νου ΦΠΑ.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση πρακτικού οριστικής κατακύρωσης αποτελέσματος συνοπτικού διαγωνισμού και ανακήρυξη μειοδότη για την «Προμήθεια Ανταλλακτικών Συντήρησης και Επισκευής Μεταφορικών Μέσων».

ΘΕΜΑ 6ο: 1) Έγκριση πρακτικών Νο1 & 2 του Ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Ο∆ΟΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (Ο∆ΩΝ, ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ) ΤΩΝ ΕΠΤΑ ∆ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ» συνολικής προσυπολογιζόμενης αξίας 159.815,09 €, €, συμπ/νου ΦΠΑ 24%- (CPV): 90611000-3 Α∆ΑΜ: 18REQ003805918 και 2)Έγκριση ανάδειξης προσωρινού Αναδόχου την εταιρεία 3G FACILITIES SERVICES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ∆ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ∆ΙΑΘΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ∆ΥΝΑΜΙΚΟΥ.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση Πρακτικών για την μίσθωση ακινήτου για την λειτουργία του 4ου ∆ημοτικού Σχολείου ∆ιονύσου και λήψη σχετικής απόφασης.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ 8ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής της κα Χανιώτη Παναγιώτας και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 9ο: Άμεση και Επείγουσα Ανάγκη για την Ανάθεση Προμήθειας Ψυχρού Ασφαλτικού Μείγματος για την Επισκευή Βλαβών στο Οδικό ∆ίκτυο των Επτά (7) ∆ημοτικών Ενοτήτων του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 10ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την 72η ∆ΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ “ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 11ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “OINOΠΟΙΕΙΟ ΒΑΚΙΡΤΖΗ” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 12ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “BIC ΒΙΟΛΕΞ Α.Ε.” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 13ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “ΚΑΒΑ ∆ΡΟΣΙΑΣ-ΕΜΜ. & ΕΛ. ΓΕΩΡΓΙΛΑΚΗΣ Ο.Ε.” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 14ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Π.” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 15ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από τo “MAZI ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙ∆Ι-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΩΣΗ Ν.Π.Ι.∆. ΜΗ ΚΕΡ∆ΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 16ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 17ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από ανώνυμο ιδιώτη για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 18ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το SUPER MARKET ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 19ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το “ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 20ό: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “Β. ΑΡΑΠΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 21ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “∆ΕΛΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ” για ενίσχυση κοινωνικών δομών του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 22ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “∆ΕΛΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 23ο: Αποδοχή δωρεάς: ∆ΩΡΩΕΠΙΤΑΓΩΝ από ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 24ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από τα “ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ TZAΝΕΤΗΣ” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 25ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το “ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΛΑΚΑΦΩΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΣΙΑ Ο.Ε.” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 26ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛ” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 27ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από τον ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΟΜΙΛΟ “ΑΝΟΙΞΗ- ΣΕΜΕΛΗ” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 28ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από τo “ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΣΕΡΑΛΙ∆ΗΣ” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 29ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “E. & Κ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 30ό: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ” για ενίσχυση κοινωνικών δομών του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 31ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από τον “ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΡΡΑ” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 32ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την “ΦΡΟΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΕΠΠΑΣ” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 33ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το “ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 34ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙ ΑΓΩΓΩΝ.