logo


Με μοναδικό θέμα τις διαμαρτυρίες κατοίκων της Σταμάτας αναφορικά με την πορεία και την εξέλιξη του έργου της αποχέτευσης στην περιοχή, θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη 29 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί το Τοπικό Συμβούλιο. Η εισήγηση που συνοδεύει την πρόσκληση του Προέδρου Β. Πέππα είναι παραπάνω από χαρακτηριστική:

Στην σκόνη και στην λάσπη έχουν πνιγεί οι κάτοικοι περιοχών της Δ.Ε. Σταμάτας εξαιτίας των έργων της αποχέτευσης.

Η άσφαλτος έχει καταστραφεί σχεδόν, και δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από πλευράς εργολάβου για την αποκατάστασή τους σε κομβικούς δρόμους όπως η οδός Αγ. Ιωάννου όπου είναι αδύνατη ακόμη και διέλευση των πεζών ανεξέλεγκτες χωματερές παντού και συγκεκριμένα σε ιδιόκτητες περιουσίες χωρίς τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών τους.

Η εικόνα της κεντρικής πλατείας της Σταμάτας μοιάζει με βομαβαρδισμένο τοπίο, μια εικόνα που σίγουρα δεν ταιριάζει σε μια σύγχρονη και ανεπτυγμένη κοινωνία και δεν μας τιμά.

Κατεστραμμένοι λαμπτήρες χαμηλού φωτισμού, έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος δημιουργούν πρόβλημα στο τμήμα Μεγάλου Αλεξάνδρου έως την οδό Παπανικολή.

Επαγγελματίες διαμαρτύρονται δικαίως στην απελπιστική κατάσταση που έχουν βρεθεί και την βιώνουν καθημερινά, και ιδίως τα Σαββατοκύριακα.

Αποτελεί ανάγκη κατά κύριο λόγο να ασφαλτοστρωθούν ολοκληρωτικά όλοι οι δρόμοι ξεκινώντας από τις οδικές αρτηρίες.

Ο εργολάβος βάσει της σύμβασης είναι υποχρεωμένος να απομακρύνει τα μπάζα και τα χώματα από όλες τις δημόσιες περιοχές καθώς και από τις ιδιόκτητες περιουσίες.

Είναι δεν υποχρέωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου η συνεχής παρακολούθηση του έργου της αποχέτευσης καθώς και η επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται.