logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Μηνύματα» για μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση των ζητημάτων του Δήμου Διονύσου με γνώση και υπευθυνότητα

Με κοινό χαρακτηριστικό το πάθος για καλύτερη ποιότητα ζωής στο Δήμο Διονύσου, η δημοτική παράταξη «Εύπολις» και το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Εθελοντές Αρωγοί Ζώων Αγίου Στεφάνου Αττικής», διοργάνωσαν το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Περιβάλλον και Φιλοζωία», στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου.

Κύριοι ομιλητές ήταν ο Μαρτίνος  Γκαίτλιχ, Βιολόγος, Περιβαλλοντολόγος, ο οποίος παρουσίασε τη Λίμνη του Μαραθώνα, με έμφαση στην περιβαλλοντική αξία και τις δυνατότητες ανάδειξής της, μαζί και τα ρέματά της, πολλά από τα οποία περνούν μέσα από το Δήμο Διονύσου, η Χρυσούλα Χασάπη, δικηγόρος, αθλήτρια agility  η οποία ανέπτυξε τις νομικές υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των ιδιοκτητών σκύλων και ο Χρήστος Πάτσιος, εκπαιδευτής σκύλων, αθλητής agility, που εξήγησε στο κοινό ποια είναι η σωστή προσέγγιση ενός σκύλου και πώς πρέπει να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά του.

Στη συζήτηση που διηύθυνε ο δημοσιογράφος, Γιάννης Κανουπάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής «Εύπολις», πήρε μέρος ο υποψήφιος Δήμαρχος, Κωστής Κουριδάκης, επικεφαλής της κίνησης.

Ο κ. Κουριδάκης υπογράμμισε ότι έχουν τεθεί ψηλά στην ατζέντα της παράταξης  τα θέματα του περιβάλλοντος, καθώς το υπέροχο προάστιο που απαρτίζουν οι 7 κοινότητες του Δήμου Διονύσου έχει πολλά ανοιχτά ζητήματα σε ό,τι αφορά τη συνύπαρξη της φύσης με τον αστικό ιστό, παράλληλα, δε, τόνισε πως το ενδιαφέρον όλων για τη φροντίδα των ζώων, μέσα στο συγκεκριμένο περιβάλλον, προσδιορίζει και τη γενικότερη κουλτούρα μιας σύγχρονης κοινωνίας με αρχές, αλληλεγγύη, ευαισθησία και απόλυτο σεβασμό στην εφαρμογή και τήρηση των νόμων. Ο Δήμος, γενικότερα, όπως είπε ο κ.Κουριδάκης, πρέπει να αλλάξει ρότα, είναι μεγάλος είναι πλούσιος, χρειάζεται, όμως, σύνεση στις αποφάσεις, λογική, διαφάνεια, λογοδοσία, καλύτερη οργάνωση, λιγότερη γραφειοκρατία και ταχύτητα, για τη διευθέτηση όλων των θεμάτων, την καθαριότητα, τις υποδομές, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την ασφαλή κινητικότητα, το κυκλοφοριακό κ.ά.

Εκ μέρους των Εθελοντών Αρωγών  Ζώων Αγίου Στεφάνου Αττικής, η Αριάδνη Κουρεμένου, σημείωσε ότι υιοθετώντας τα ζώα μέχρι να αδειάσουν οι δρόμοι και τα καταφύγια, αποδεικνύουμε πραγματικά την αγάπη μας σε αυτά, όπως και τον σεβασμό μας στη φύση.

Αμέσως μετά, εκδόθηκε Ψήφισμα των δημοτών που καλεί τη νέα Δημοτική Αρχή  η οποία θα αναδειχθεί στις επικείμενες εκλογές να υλοποιήσει στο σύνολό τους, τα όσα προβλέπουν οι νόμοι του Ελληνικού κράτους για τα ζώα συντροφιάς και, επιπλέον, να αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για την ευζωία των αδέσποτων και των δεσποζόμενων ζώων της περιοχής.

Στην εκδήλωση, που τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες δημότες από όλες τις περιοχές του Δήμου Διονύσου,  παραβρέθηκαν μέλη της συντονιστικής επιτροπής «Εύπολις», όπως η Ειρήνη Κουτρουμάνου-Κουρεμένου, η Ελένη Μάναλη, η Δανάη Αλιφραγκή, ο Δημήτρης Ζαρρής, ο Μάνθος Τσιλπιρίδης, ο Γιώργος Μουλακάκης, ο Κώστας Καβαλάρης, ο Μιχάλης Κασιμάτης κ.ά.

Χαιρετισμούς και ερωτήσεις στα επί μέρους θέματα που παρουσιάσθηκαν απηύθυναν, εξάλλου, στελέχη άλλων δημοτικών κινήσεων όπως ο Νίκος Κλήμης, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, Τάσος Καρασαρλής και ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Φωτάκης.

Την ατμόσφαιρα της βραδιάς ζέσταναν με την υποδειγματική εμφάνισή τους εκπαιδευμένοι σκύλοι που τους θαύμασαν οι παριστάμενοι!