logo


Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, που χθες βράδυ Κυριακή 27 Ιανουαρίου, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δροσιάς. Ανάμεσά τους στελέχη και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι τόσο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, όσο και της Συμμαχίας για τον Πολίτη, που θα συμπορευτούν προς τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και άλλων παρατάξεων όπως ο Σπ. Σπηλιώτης από τη ΔΑΔΙΟΝ και ο ανεξάρτητος Η. Υφαντής. Παρόντες στην εκδήλωση, και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, που προέρχονται από τη δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και που επέλεξαν αυτή τη φορά να υπηρετήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση από άλλο μετερίζι: Ν. Πέππας, οικονομολόγος, πρώην Αντινομάρχης και πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Διονύσου, Τ. Καρασαρλής, τραπεζικό στέλεχος, Αντιπρόεδρος σήμερα του Δημοτικού Συμβουλίου και Δ. Γιαρένης, ελεύθερος επαγγελματίας και Πρόεδρος ΕΠΣΑΝΑ που θα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, και Κ. Κοντάκης, επαγγελματίας εστίασης που θα συμπορευτεί με τον Γ. Σγουρό.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως κοινή συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ θα παραχωρήσουν, όπως ανακοινώθηκε, οι επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και της Συμμαχίας για τον Πολίτη, με πιθανή ημερομηνία την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου και τόπο το Δημοτικό κατάστημα της Σταμάτας.

Παρών και ο ισότιμος συνοδοιπόρος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Π. Βορριάς, Πρόεδρος της Συμμαχίας για τον Πολίτη. Άλλωστε, αυτό ήταν και το στίγμα, αλλά και το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, στη σύντομη τοποθέτηση του κ. Βορριά: Ισότιμη συμμετοχή όσων ανταποκριθούν στην πρόσκληση για συνεργασία, και όχι στη βάση της νομής της εξουσίας, αλλά μέσα από εξαντλητικές πολιτικές διεργασίες που στόχο έχουν το καλό της πόλης και των κατοίκων της.

Iδιαιτέρως αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του Γ. Καλαφατέλη, επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας: «Μετά από 5 χρόνια στην αντιπολίτευση, η παράταξη είναι πιο συσπειρωμένη παρά ποτέ», είπε ο κ. Καλαφατέλης, «και δίνει το παρών ανανεωμένη, με διαφορετική λογική και πιο δυνατή απέναντι σε μια Διοίκηση, που μας πολέμησε ανηλεώς, που απαξίωσε τους θεσμούς, που εξαπέλυσε κυνήγι μαγισσών σε ένα πρωτοφανώς αυταρχικό περιβάλλον, που ποινικοποίησε την πολιτική ζωή του τόπου, που έμεινε άπρακτη στα μεγάλα προβλήματα της πόλης».

Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε, όπως ήταν φυσικό, στην επικείμενη συνεργασία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας με τη Συμμαχία για τον Πολίτη, που βασίστηκε, όπως υπογράμμισε χειροκροτούμενος ο κ. Καλαφατέλης, στο δημοκρατικό διάλογο, την αποκεντρωτική λογική και τις διαφανείς διαδικασίες: “Η  συνταύτιση απόψεων  και το κοινό όραμα για το Δήμο Διοονύσου οδήγησε στην απόφαση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης ενάντια στα μεγάλα προβλήματα της πόλης”. Ο κ. Καλαφατέλης απηύθυνε, τέλος, «κάλεσμα σε όλες τις παρατάξεις να διευρύνουν αυτή τη μεγάλη παράταξη που θα διεκδικήσει και θα πετύχει τη νίκη στις εκλογές, ώστε να ξαναμπεί η πόλη σε τροχιά ανάπτυξης και χρηστής διοίκησης».

Στην ανάγκη συνεργασιών, στάθηκε στη σύντομη παρέμβασή του και ο Η. Υφαντής, ανεξάρτητος σήμερα δημοτικός σύμβουλος, τέως Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης: “Μόνο με συνεργασίες μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Διονύσου σήμερα. Και μάλιστα μετά από δημόσιο, διαφανή και δεσμευτικό διάλογο. Ο Κλεισθένης, ανεξαρτήτως των επιφυλάξεων που μπορεί κάποιος να διατυπώσει, μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά μόνο αν υπάρξουν συνεργασίες πριν από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Μετά θα πρόκειται για  συναλλαγή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σ’ αυτό το πνεύμα, δεν μπορούμε παρά να είμαστε θετικοί στις προσκλήσεις και προκλήσεις, όπως έχουμε εμπράκτως επιλέξει και αποδείξει, και στο πλαίσιο των ελάχιστων προϋποθέσεων που έχουμε θέσει”, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Υφαντής.