logo


Διόνυσος, 25/1/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ώρα που η Ελλάδα, δηλώνει περήφανη για τις επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά, ο αθλητισμός στην Άνοιξη, αναστενάζει.

Το κλειστό γυμναστήριο στην Άνοιξη μαραζώνει. Ένα κλειστό γυμναστήριο, που εξυπηρετεί τις ανάγκες δύο σχολείων (Δημοτικό-Γυμνασίο) και τοπικών συλλόγων, έχει αφεθεί στην τύχη του.

Εδώ και χρόνια, οι διοικήσεις δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες εργασίες βελτίωσης της υπάρχουσας εγκατάστασης. Το γυμναστήριο, «φωνάζει» για τις ελλείψεις και τα προβλήματα, που εγκυμονούν κινδύνους. 

Μερικά από τα  προβλήματα του γυμναστηρίου είναι τα εξής:

·         Η στέγη σε πολλά σημεία στάζει κατά την διάρκεια δυνατής βροχής.

·         Το τάραφλεξ (πλαστικός τάπητας) είναι σε άθλια κατάσταση. Σε πολλά σημεία έχει φθαρεί επικίνδυνα και αποτελεί αιτία τραυματισμού.

·         Τα προστατευτικά στρώματα, πίσω από τις μπασκέτες αφενός είναι μικρά (άρα ακατάλληλα), αφετέρου έχουν φθαρεί σε σημαντικό βαθμό.

·         Τα αποδυτήρια παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης. Να σημειωθεί ότι η μια αίθουσα δεν διαθέτει πάγκους, με αποτέλεσμα οι αθλητές ν’ αλλάζουν όρθιοι!

·         Το ιατρείο έχει μετατραπεί σε αποθήκη!

·         Η τουαλέτα των ΑΜΕΑ δεν λειτουργεί.

·         Οι πρίζες ρεύματος είναι εκτεθειμένες, με ορατό τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

·         Η πυροσβεστική φωλιά είναι τοποθετημένη σε τέτοιο σημείο που υπάρχει το ενδεχόμενο πρόσκρουσης αθλητή πάνω σε αυτή (έχει τοποθετηθεί μια μπάλα μπάσκετ  ως προστατευτικό!)

Η αδράνεια  δεν έχει την υπογραφή της σημερινής διοίκησης μόνο. Είναι μια συνεχιζόμενη παρακμή.

Η δημοτική παράταξη, Μαζί για τον Διόνυσο, έχει προτεραιότητα τον μαζικό αθλητισμό και την ασφάλεια των αθλουμένων.  Θεωρούμε ότι η εικόνα που παρουσιάζει το γυμναστήριο της Άνοιξης, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.   

ΥΓ1:  Είναι προφανές ότι το γυμναστήριο χρήζει  άμεσης συντήρησης, πριν τραυματιστούν μαθητές ή αθλητές.

ΥΓ2: Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν παρατηρηθεί διενέξεις μεταξύ σωματείων, για την χρήση του γυμναστηρίου. Η δημοτική αρχή έχει καθήκον να δώσει λύση στο θέμα άμεσα. 

Το γραφείο τύπου