logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την  Κυριακή 20.01.2019 το μεσημέρι, έγινε με μεγάλη επιτυχία η κοπή της πίτας του Συλλόγου στο πολιτιστικό κέντρο της  Δ.Ε. Διονύσου, παρουσία περισσοτέρων από 70 συμπολιτών μας, μελών και φίλων του Συλλόγου μας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου κ. Κ. Μπομπή, κοπή της πίτας και πλούσιο μπουφέ, συνοδεία ζωντανής μουσικής, με εκλεκτό πρόγραμμα από γνωστά ελληνικά τραγούδια, από την παλιά Αθήνα, τον ελληνικό κινηματογράφο, καθώς και αρχοντορεμπέτικα, τα οποία ερμήνευσε η γνωστή καλλιτέχνης του κλασσικού και σύγχρονου τραγουδιού κα Κατερίνα  Μελίτη και συνόδευσε στο πιάνο ο γνωστός πιανίστας και μουσικός  κος  Σάκης  Βούλγαρης, που χάρισαν στους παρευρισκόμενους απολαυστικές μελωδικές στιγμές για περισσότερο από μία ώρα.

Οι συμπολίτες μας που συμμετείχαν στην εκδήλωση μας αυτή έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την άψογη οργάνωση και πραγματοποίηση της εκδήλωσης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς τον Σύλλογό μας, ευχόμενοι να επαναλάβουμε ανάλογες πετυχημένες εκδηλώσεις και στο μέλλον.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου  και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος  κος  Α. Καρασσαρλής, ο Αντιδήμαρχος Διονύσου, Διοικητικών Υπηρεσιών, κος Β. Δαρδαμάνης, οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι Διονύσου  κ.κ. Ι. Φωτάκης και Ι. Τσουδερός, η Κοινοτική  Σύμβουλος της Δ.Ε. Διονύσου κα Κ. Οικονομάκου, ο πρώην Δήμαρχος Διονύσου κος Ι. Καλαφατέλης,  ο πρώην Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου κος Π. Βορριάς, ο Πρόεδρος της Χορωδίας  Διονύσου ΣΕΜΕΛΗ  κος  Α. Καφαντόγιας, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ της Δ.Ε. Διονύσου  κος Π. Ζωίδης, πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Διονύσου και οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου μας κ.κ. Χ. Ρώσσης, Θ. Κυριαζόπουλος, Θ. Δημητρόπουλος, Ι. Χατζηνικολαϊδης, και Ν. Δακορώνιας, αλλά και πλήθος καταξιωμένων και επωνύμων συμπολιτών μας.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου, αφού ευχήθηκε σε όλες και όλους ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ , ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ  και κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία για το 2019, τόνισε την ανάγκη ότι, για να αποκτήσει ο Σύλλογός μας την απαιτούμενη φωνή και δύναμη, προκειμένου να διεκδικήσει και προωθήσει τα σημαντικά  θέματα, που αναφέρονται στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας, χρειάζεται την ενεργό συμμετοχή και δράση, όσον το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού συμπολιτών μας, οι οποίοι με τις ιδέες  και προτάσεις τους, θα βοηθήσουν τον Σύλλογό μας για να πετύχει τους σημαντικούς στόχους του.

Επίσης τόνισε ότι ο Σύλλογος τα τελευταία χρόνια έκανε και συνεχίζει να κάνει συχνές παρεμβάσεις για την προστασία των Κοινοχρήστων Χώρων και γενικά του πρασίνου της Δ.Ε. Διονύσου και την διαφύλαξη των χαρακτηριστικών και της φυσιογνωμίας του τόπου μας, ως περιοχής ΜΟΝΟ κατοικίας.

Εκτός των ανωτέρω επισημάνθηκαν ιδιαιτέρως οι σημαντικές πρωτοβουλίες του Συλλόγου της τελευταίας διετίας για δύο σοβαρά προβλήματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, που απασχόλησαν και δυστυχώς απασχολούν, ευρύτερα στρώματα συμπολιτών μας και αφορούν στην ΑΣΦΑΛΗ  ΔΙΑΒΙΩΣΗ  και την ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ  ΔΙΟΔΙΩΝ στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου.

Τα δύο αυτά θέματα πρώτος ο Σύλλογός μας ανέδειξε και  με τις παρεμβάσεις του ενημέρωσε και ευαισθητοποίησε τους συμπολίτες μας και πέτυχε θετικά αποτελέσματα για την περιοχή μας και όχι μόνον.

Στο  θέμα των ΔΙΟΔΙΩΝ επισημαίνεται ότι στην περυσινή χρονιά, ο Σύλλογός μας  ως μέλος της  ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ – ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  των Δήμων Διονύσου και Κηφισιάς, συμμετείχε στην οργάνωση σειράς εκδηλώσεων, με κορυφαία την μεγάλη συγκέντρωση 10.000 συμπολιτών μας, στις 22 Απριλίου 2018, στην γέφυρα Βαρυμπόμπης, εναντίον της τοποθέτησης  διοδίων. 

Στο θέμα της ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, μετά την μεγάλη φωτιά στο ΜΑΤΙ τον περασμένο Ιούλιο, ο Σύλλογός μας έκανε συγκεκριμένες προτάσεις στο Δήμο Διονύσου, για την πρόληψη και προστασία της περιοχής μας από παρόμοια φυσικά φαινόμενα στο μέλλον.

Επίσης και για την πρόσφατη ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ, ο Σύλλογός μας έκανε παρέμβαση στο Δήμο Διονύσου για τον  πλημμελή  καθαρισμό των δρόμων από τα χιόνια.

Μετά την δημιουργία του Καλλικρατικού Δήμου Διονύσου, λόγω της αμέλειας, απραξίας και παντελούς αδιαφορίας του κεντρικού Δήμου Διονύσου, η ανάδειξη και η προώθηση σημαντικών τοπικών θεμάτων, που αναφέρονται στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, έχουν δυστυχώς αφεθεί στους τοπικούς συλλόγους και επομένως και στον Σύλλογό μας, ο οποίος ως εκ τούτου, αποκτά σημαντική σπουδαιότητα και αναλαμβάνει αυξημένη ευθύνη για τα συγκεκριμένα θέματα.

Γι’ αυτό και απευθυνόμαστε, εκτός από τα μέλη μας, στους φίλους του Συλλόγου, αλλά και σε όλους τους ενεργούς πολίτες της Δ.Ε. Διονύσου και όχι μόνον, να πλαισιώσουν το Σύλλογό μας και να ενδυναμώσουν με την παρουσία τους, την δράση του.

Για το  2019  ο Σύλλογος προγραμματίζει και πάλι δύο αιμοδοσίες, με την πρώτη να γίνεται στις 31.03.19, δενδροφυτεύσεις, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, συμμετοχή σε θεατρικές παραστάσεις και διάφορες άλλες δραστηριότητες.

         Ο  Πρόεδρος              Η  Γραμματέας 

          Κ.  Μπομπής                  Μ.  Σοφού